Appeltaart met véél appel

Geen bloem in deze taartbodem maar dus wel veel appels en havermout 💪
Credit: Cookomix
Ingrediënten
- 6 appels
- 2 eieren
- 60g havermout
- 150g (amandel)melk
- 30g boter
- 2el ahornsiroop
- 1tl vanille extract
- 1tl kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Plaats de havermout in de mengbeker en maal 10 sec. / snelheid 10. Zet het havermeel apart.
- Plaats 3 appels, geschild en in vier gesneden, in de Thermomix. Voeg daar dan de 2 eieren, 60g havermeel, 1tl vanille extract, 2el ahornsiroop, 150g (amandel)melk en de 30g boter aan toe. Meng 5 sec. / snelheid 5. Spatel alles naar beneden en meng nog eens indien nodig.
- Plaats een vel bakpapier in een taartvorm en besprenkel met wat olijfolie. (Anders kan het soms wat plakken, been there 🙈)
- Giet het appelmengsel in de taartvorm.
- Schil de resterende appels en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze in waaiervorm bovenop het deeg en besprenkel met kaneel.
- Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x