An apple a day…

Appeltaart met véél appel

  • Opdieningen: 6
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Geen bloem in deze taartbodem maar dus wel veel appels en havermout 💪



Credit: Cookomix

Ingrediënten

  • 6 appels
  • 2 eieren
  • 60g havermout
  • 150g (amandel)melk
  • 30g boter
  • 2el ahornsiroop
  • 1tl vanille extract
  • 1tl kaneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Plaats de havermout in de mengbeker en maal 10 sec. / snelheid 10.
  3. Zet het havermeel apart.
  4. Plaats 3 appels, geschild en in vier gesneden, in de Thermomix.
  5. Voeg daar dan de 2 eieren, 60g havermeel, 1tl vanille extract, 2el ahornsiroop, 150g (amandel)melk en de 30g boter aan toe. Meng 5 sec. / snelheid 5. Spatel alles naar beneden en meng nog eens indien nodig.
  6. Plaats een vel bakpapier in een taartvorm en besprenkel met wat olijfolie.
  7. (Anders kan het soms wat plakken, been there 🙈)
  8. Giet het appelmengsel in de taartvorm.
  9. Schil de resterende appels en snijd ze in dunne plakjes.
  10. Leg ze in waaiervorm bovenop het deeg en besprenkel met kaneel.
  11. Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x

Geef een reactie