Thermomix granola ❤️ mijn lievelingsontbijt!

Nannie's lievelings granola

  • Aantal personen: big batch
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Crunchy breakfast granola 💪



Credit: Jamie Oliver

Ingrediënten

  • 50g amandelen
  • 50g pecannoten
  • 50g ongezouten pistachenoten
  • 50g gedroogde abrikozen
  • 50g pompoenpitten
  • 50g zonnebloempitten
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 250g havermoutvlokken
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel coconut chips
  • 50g gedroogde rozijnen
  • 50g gedroogde bessen
  • (bv. veenbessen, ik kies altijd voor een goji bessenmix)
  • 6 eetlepels esdoornsiroop
  • 2 el olijfolie (optioneel, voor extra crunch)
  • 1 bio appelsien

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 120°C. Leg bakpapier op je ovenplaat.
  2. Doe de notenmengeling in de mengbeker en hak grof 3 sec. / snelheid 5. Roer om en herhaal indien nodig 2 sec. / snelheid 5. Zet in een kom apart.
  3. Doe de abrikozen in de mengbeker en hak grof 5 sec. / snelheid 10.
  4. Zet in een kom apart.
  5. Voeg de gehakte notenmengeling aan de mengbeker toe samen met het sesamzaad, lijnzaad, chiazaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, havermoutvlokken, coconut chips en de kaneelpoeder. Overgiet met esdoornsiroop en de olijfolie en rasp er de schil van de appelsien over heen. Meng alles samen 1min. / linksomdraaiend / snelheid 2.
  6. Giet de mengeling uit op je ovenplaat en strijk mooi open.
  7. Bak 60 minuten in de voorverwarmde oven en roer de granola elke 20 minuten even om.
  8. Laat afkoelen en meng er de gedroogde abrikozen, de rozijnen en de bessen door, bewaar in een #airtight pot. (Kan je zo tot 4 weken bewaren!)

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x

Een gedachte over “Thermomix granola ❤️ mijn lievelingsontbijt!

  1. Pingback: Smoothie met rode biet en framboos - Thermomix Recept - Cooking with Nan

Geef een reactie