Spruitjes, appel en cheddar salade

Heerlijke wintersalade!
Credit: River Cottage
Ingrediënten
- 100g gepelde hazelnoten, pecannoten of amandelen (indien gewenst!)
- 500g verse kleine spruitjes (of grote, gehalveerd), buitenste blaadjes verwijderd
- 2 knapperige appels
- 1 citroen, het sap
- 70g cheddar
- 50g rozijnen
- 50g olijfolie
- 1 teentje look
- peper & zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Leg bakpapier op je ovenplaat.
- Plaats de noten in de mengbeker en hak grof 2 sec. / snelheid 5.
- Leg de noten op je ovenplaat en rooster in de oven tot ze geuren en kleuren (8-10minuten).
- Plaats de cheddar in de mengbeker en maal 10 sec. / snelheid 10. Zet in een kom apart.
- Plaats de look, het citroensap, de olijfolie en een flinke snuif peper & zout in de mengbeker en meng 20 sec. / snelheid 6.
- Voeg daar dan 1 appel en 250g spruitjes aan toe en hak 2 sec. / snelheid 5. Plaats in een grote slakom.
- Voeg de resterende appel en 250g spruitjes toe aan de mengbeker en hak 2 sec. / snelheid 5. Voeg toe aan de slakom.
- Voeg de cheddar, rozijnen en geroosterde noten toe en meng goed. Kruid af met peper & zout. Schep alles nogmaals door elkaar.
- Dien de salade meteen op, smakelijk!
Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x