Glutenvrije citroenkoekjes

Citroenkoekjes 🍋💛

  • Opdieningen: 10 koekjes
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Zo zo lekker ☺️



Credit: Oh My Pie

Ingrediënten

  • 220g amandelmeel
  • (amandelmeel kan je heel snel zelf maken in de Thermomix!)
  • 50 g honing of esdoornsiroop
  • 25 g kokosolie
  • 3el citroensap
  • 2el citroenrasp
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • snuifje zout

Bereiding

  1. Plaats de kokosolie in de mengbeker en verwarm 3min. / 40°C / snelheid 1.
  2. Voeg dan het amandelmeel, het zoetmiddel, het citroensap, de citroenrasp, het vanille-extract, het bakpoeder, het ei en het snuifje zout toe aan de mengbeker en mix 20 sec. / snelheid 7.
  3. Spatel naar beneden en herhaal nog eens indien nodig.
  4. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats 30 minuten in de koelkast.
  5. (Het is best wel een plakkerig deeg…)
  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C en bekleed je ovenplaat met bakpapier.
  7. Maak een 10 tal balletjes van het deeg en duw deze uit met een lepel zodat er een koekje ontstaat.
  8. Klop een dooier los en bestrijk de bovenzijde van de koekjes met eigeel. Versier dan de koekjes met wat amandelschaafsel.
  9. Bak de koekjes gedurende 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Laat de koekjes afkoelen en enjoy!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x

Geef een reactie