“Broodpudding”

No waste in my kitchen 😉 Zalig als vieruurtje!
Ingrediënten
- 100g rozijnen
- 1 appelsien, het sap
- 600g (amandel)melk, ongezoet
- 400g oud brood
- 1 tl vanille extract
- 1 tl kaneel
- 3 eieren
- 2el esdoornsiroop
- 100g (donkere) chocolade
- snuifje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Doe de rozijnen in een schaaltje en schenk er het appelsiensap bij. Laat de rozijnen hier in wellen.
- Plaats de chocolade in de mengbeker en rasp 6 sec. / snelheid 8. Zet de chocolade in een kom apart.
- Plaats de melk, de eieren, het vanille extract, de esdoornsiroop en de kaneel in de mengbeker en mix 3min. / 37°C / snelheid 3.
- Snij ondertussen het oud brood in grove stukken van zo’n 2 bij 2 cm. Doe de stukjes oud brood in een mengschaal.
- Schenk het eimengsel over het oud brood. Roer het eimengsel zorgvuldig om, zodat het brood de melk kan absorberen. Blijf mengen tot je een egaal beslag verkrijgt. Er mogen grotere stukjes brood in zitten.
- Meng dan de gewelde rozijntjes (zonder het vocht) en de chocoladestukjes onder het broodbeslag. Meng tot slot een klein snuifje zout onder het beslag.
- Wrijf een cakevorm in met boter. Schep er een beetje bloem in en bepoeder zo de hele cakevorm. Schud de overtollige bloem weg. Zo zal de broodpudding na het bakken gemakkelijk loskomen uit de vorm.
- Giet het beslag in de cakevorm en strijk het glad.
- Bak je broodpudding in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 1 uur. Laat afkoelen! Smakelijk!
Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x