“Broccoli-boerenkool-schotel”

“Comfortfood!”
Credit: Karola’s Kitchen
Ingrediënten
- 1 rode ui, gehalveerd
- 1 broccoli, in roosjes
- 200g boerenkool (harde nerven verwijderd)
- 6 halve zongedroogde tomaten (zonder olie / goed uitgelekt)
- 5 eieren
- 5 el room
- 1 el olijfolie
- 1 bolletje mozzarella
- 1/4 tl gedroogde basilicum
- peper & zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Plaats de olijfolie en de ui in de mengbeker en hak 3 sec. / snelheid 5. Spatel alles naar beneden en sauteer 5 min. / 120°C / snelheid 1.
- Voeg de broccoli roosjes toe en hak 2 sec. / snelheid 5. Spatel alles naar beneden en sauteer 5 min. / 120°C / snelheid 1.
- Verscheur de boerenkool in kleinere stukken en voeg toe. Sauteer 5 min. / 120°C / snelheid 1.
- Stort alle groenten in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig.
- Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en schep ze bij de groenten. Breng op smaak met peper en zout en roer goed om.
- Klop de eieren los met de room tot het mengsel homogeen is. Schenk het over de groenten en zorg dat het eimengsel goed verdeeld is.
- Snij het bolletje mozzarella in sneetjes en verdeel over de schotel. Strooi er de gedroogde basilicum overheen en plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven. Smakelijk!
Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x