Glutenvrije carrot cake

Carrot Cake 🥕🐰

  • Aantal personen: 6
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Een heerlijke worteltaart!



Credit: Oh My Pie

Ingrediënten

    VOOR DE CARROT CAKE:
  • 200 g wortels, in stukken
  • 200 g amandelmeel

  • (amandelmeel kan je heel snel zelf maken in de Thermomix!)
  • 500g appels, in stukken of 200 g appelmoes
  • 200g dadels
  • rasp van ½ citroen
  • 20g citroensap
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • snuifje zeezout
  • ½ tl baking soda + scheutje appelazijn
  • VOOR DE FROSTING:
  • 150 g stevige kokosyoghurt
  • 1 tl rasp van een citroen
  • 2 el ahornsiroop
  • Handvol pistachenoten

Bereiding

  1. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  2. Ik gebruikte een springvorm van 20cm.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de dadels weken in heet water.
  4. Plaats de pistachenoten in de mengbeker en hak grof 3 sec. / snelheid 5. Zet in een kom apart. (Hierna kan je dan eventueel nog je amandelen malen tot meel – 10sec./snel.10)
  5. Plaats de wortels in de mengbeker en rasp 5 sec. / snelheid 5. Zet in een kom apart.
  6. Voor de appelmoes: doe de appels en het citroensap in de mengbeker en kook 9 min. / 100°C / snelheid 1.
  7. Voeg de geweekte dadels toe aan de appelmoes en pureer 20 sec. / snelheid 5.
  8. Spatel naar beneden en pureer nog eens indien nodig.
  9. Voeg het amandelmeel, de wortelrasp, het zout, de specerijen, het bakpoeder en de citroenrasp toe. Mix 20 sec. / snelheid 5. Spatel naar beneden en mix nog eens indien nodig.
  10. Los de baking soda op samen met het scheutje appelazijn. (Het mengsel begint te bruisen.) 

  11. Dit zorgt voor extra luchtigheid. Voeg dit toe aan het beslag. Meng 20 sec. / snelheid 5.
  12. Stort het beslag in de springvorm. Schuif de springvorm de oven in voor zo’n 45 a 50 minuten. Laat de cake afkoelen buiten de oven.
  13. Maak de frosting, doe alle ingrediënten bij elkaar en spatel dit door elkaar heen. 
Verdeel de frosting over de carrotcake en zet deze nog even in de koelkast.
  14. Top de taart af met de pistachenoten.
  15. Smakelijk!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x

Geef een reactie