Spinazie en ricotta cannelloni

Easy comfortfood!
Credit: Jamie Oliver
Ingrediënten
- 2x 400g think tomato saus 👉 http://www.thinktomato.be
- 400g spinazie
- 1 à 2 teentjes look
- 20g olijfolie
- 1 ei
- 250g ricotta
- 150g parmezaan
- 2x 125g mozzarella
- 150g cannelloni (ongeveer 14 buisjes)
- handvol blaadjes basilicum
- snuifje nootmuskaat
- peper & zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Plaats de parmezaan in de mengbeker en rasp 10 sec. / snelheid 10. Doe over in een kom en zet opzij.
- Plaats de teentjes look en de olijfolie in de mengbeker en hak 3 sec. / snelheid 5. Spatel alles naar beneden en sauteer 3 min. / 120°C / snelheid 1.
- Voeg de spinazie toe en programmeer 6 min. / 120°C / linksomdraaien / roeren. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en laat afkoelen. Knijp nadien het vocht uit de spinazie.
- Plaats de spinazie in de mengbeker en mix 20 sec. / snelheid 4. Voeg dan de ricotta, 100g geraspte parmezaan, ei, nootmuskaat, peper & zout toe en mix 40 sec. / snelheid 4. Doe het mengsel over in een spuitzak of diepvrieszakje en laat een aantal minuten afkoelen.
- Snijd een opening in de spuitzak met dezelfde diameter als de gedroogde cannelloni buisjes en vul ze met het mengsel.
- Schik de gevulde cannelloni buisjes in een ovenschaal en giet er de tomatensaus over. Strooi daar dan de basilicumblaadjes overheen.
- Snij de bolletjes mozzarella in sneetjes en verdeel over de schotel. Strooi er dan de rest van de parmezaan overheen. Besprenkel met olijfolie en kruid af met peper & zout.
- Plaats 35 – 40 minuten in de voorverwarmde oven. Enjoy!
Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x