Veggie bolognaise 🍝

Super easy veggie bolognaise! Heerlijk met courgetti of spaghetti of in een lasagne. 👌
Credit: Cookidoo
Ingrediënten
- 2x 400g tomaten in blik, in blokjes (of 2x think tomato saus 👉 http://www.thinktomato.be)
- 150g rode splitlinzen
- 150g ui, gehalveerd
- 2 teentjes look
- 150g wortel, in stukken
- 1 selder stengel, in stukken
- 60g olijfolie
- 100g rode wijn
- 2 blaadjes laurier
- 1tl gedroogde tijm
- 1tl gedroogde oregano
- peper & zout
Bereiding
- Plaats de ui, look, wortel en selder in de mengbeker en hak 5 sec. / snelheid 5. Spatel alles mooi naar beneden.
- Voeg de linzen toe en de olijfolie en programmeer 5 min. / 120°C / linksomdraaien / snelheid 1. (Zonder maatbeker op het deksel!)
- Voeg de rode wijn toe en verwarm 5 min. / 120°C / linksomdraaien / snelheid 1. (Zonder maatbeker op het deksel!)
- Voeg de tomatenblokjes, blaadjes laurier, tijm, oregano, peper & zout toe en kook 20 min. / 120°C / linksomdraaien / snelheid 1. Serveer warm en enjoy!
Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x