Kervelsoep

Een klassieker. Gewoon heerlijk!
Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten?
Volg me dan zeker ook op Instagram!
Credit: Lekker van bij ons
Ingrediënten
- 100g kervel
- 20g olijfolie
- 2 uien, gehalveerd
- 2 aardappelen, in stukken (optioneel)
- 2 preien, in stukken
- 2tl groentenbouillonpasta of 2 groentenbouillon blokjes (ook lekker met kippenbouillon)
- 1 à 1,5 liter water
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes tijm
- 2 steeltjes peterselie (optioneel)
- peper & zout
Bereiding
- Spoel de kervel en zwier droog. (TIP: Je kan de varoma gebruiken als slazwierder! Plaats de kervel in de varoma, sluit af en schudden maar.)
- Plaats de kervel in de mengbeker en hak 2 sec. / snelheid 5. Spatel alles mooi naar beneden en herhaal indien nodig. (Of hak de kervel grof met een groot keukenmes.) Zet in een kom apart!
- Plaats de ui en de olijfolie in de mengbeker en hak 4 sec. / snelheid 5. Spatel naar beneden. Sauteer 5 min. / 120°C / snelheid roeren.
- Verzamel ondertussen de takjes tijm, de laurierblaadjes en (indien mogelijk) wat peterselie stelen. Neem een stukje keukentouw en bind de kruiden vast tot een bouquet garni.
- Voeg de aardappelen, de prei, de groentebouillon, de bouquet garni en het water toe en kook 20 min. / 100°C / snelheid roeren.
- Verwijder de bouquet garni en kruid af met peper en zout.
- Voeg de fijngehakte kervel toe en roer door de soep. Kook verder gedurende 2 min. / 100°C / snelheid 1.
- Met de TM6: mix de soep met de blend functie: blend / 1 min. Herhaal indien nodig! Met de TM5: mix met oplopende snelheid: 1 min. / snelheid 5 – 10. Herhaal indien nodig! Enjoy 💚
Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x