Kervelsoep

Een klassieker. Gewoon heerlijk!
Credit: Lekker van bij ons
Ingrediënten
- 75g – 100g kervel
- 20g olijfolie
- 2 uien, gehalveerd
- 2 aardappelen, in stukken
- 2 preien, in stukken
- 2tl groentebouillon pasta of 2 groentebouillon blokje (ook lekker met kippenbouillon)
- 2 liter water
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes tijm
- 2 steeltjes peterselie (optioneel)
- peper & zout
Bereiding
- Spoel de kervel en zwier droog. (TIP: Je kan de varoma gebruiken als slazwierder! Plaats de kervel in de varoma, sluit af en schudden maar.)
- Plaats de kervel in de mengbeker en hak 2 sec. / snelheid 5. Zet in een kom apart.
- Plaats de ui en de olijfolie in de mengbeker en hak 5 sec. / snelheid 5. Spatel naar beneden. Sauteer 5 min. / 120°C / snelheid roeren.
- Verzamel ondertussen de takjes tijm, de laurierblaadjes en (indien mogelijk) wat peterselie stelen. Neem een eindje keukentouw en bind de kruiden vast tot een bouquet garni.
- Voeg de aardappelen, de prei, de groentebouillon, de bouquet garni en het water toe en kook 20 min. / 100°C / snelheid roeren.
- Verwijder de bouquet garni en kruid af met peper en zout. Mix de soep 1 min. / snelheid 5-9, verhoog de snelheid geleidelijk.
- Voeg de fijngehakte kervel toe en roer door de soep. Kook 2 min. / 100°C / snelheid 1. En, ready. Enjoy!
Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x