Kervelsoep

Kervelsoep

  • Aantal personen: 2 liter
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Een klassieker. Gewoon heerlijk!



Credit: Lekker van bij ons

Ingrediënten

  • 75g – 100g kervel
  • 20g olijfolie
  • 2 uien, gehalveerd
  • 2 aardappelen, in stukken
  • 2 preien, in stukken
  • 2tl groentebouillon pasta of 2 groentebouillon blokje
  • (ook lekker met kippenbouillon)
  • 2 liter water
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 2 steeltjes peterselie (optioneel)
  • peper & zout

Bereiding

  1. Spoel de kervel en zwier droog. (TIP: Je kan de varoma gebruiken als slazwierder!
  2. Plaats de kervel in de varoma, sluit af en schudden maar.)
  3. Plaats de kervel in de mengbeker en hak 2 sec. / snelheid 5. Zet in een kom apart. 

  4. Plaats de ui en de olijfolie in de mengbeker en hak 5 sec. / snelheid 5.
  5. Spatel naar beneden. Sauteer 5 min. / 120°C / snelheid roeren.
  6. Verzamel ondertussen de takjes tijm, de laurierblaadjes en (indien mogelijk) wat peterselie stelen. Neem een eindje keukentouw en bind de kruiden vast tot een bouquet garni.
  7. Voeg de aardappelen, de prei, de groentebouillon, de bouquet garni en het water toe en kook 20 min. / 100°C / snelheid roeren.
  8. Verwijder de bouquet garni en kruid af met peper en zout.
  9. Mix de soep 1 min. / snelheid 5-9, verhoog de snelheid geleidelijk.
  10. Voeg de fijngehakte kervel toe en roer door de soep. Kook 2 min. / 100°C / snelheid 1.
  11. En, ready. Enjoy!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x

Geef een reactie