Lasagne met paksoi en walnoten

Lasagne met paksoi en walnoten

  • Aantal personen: “6”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Heerlijk met een frisse salade!



Credit: Nan

Ingrediënten

  • 400g paksoi, in repen gesneden (1cm)
  • 400g tomaten in blik
  • 100g parmezaan
  • 100g cheddar
  • 75g walnoten
  • 250g ricotta
  • 500g melk
  • 50g boter
  • 40g bloem
  • 1 prei, fijngesneden
  • 2 uien, gehalveerd
  • 2 teentjes look
  • 12 lasagne vellen
  • nootmuskaat
  • peper & zout
  • 1tl oregano
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Plaats de parmezaan in stukken in de mengbeker en rasp 10 sec. / snelheid 10.
  3. Zet in een kom apart.
  4. Plaats de cheddar in stukken in de mengbeker en rasp 10 sec. / snelheid 10.
  5. Zet in een kom apart.
  6. Plaats de walnoten in de mengbeker en hak grof 3 sec. / snelheid 5. Zet in een kom apart.
  7. Plaats de uien, de look en 20g olijfolie in de mengbeker en hak fijn 3 sec. / snelheid 5.
  8. (TIP: Ik maak vaak een dubbele portie en doe na deze stap de fijngehakte ui en look met een scheutje olijfolie in mijn grote Creuset. Ondertussen maak ik een dubbele portie bechamelsaus in mijn thermomix (zie stap 11 & 12) en we hebben eten voor heel de week! 😉)
  9. Stoof de uien en de look 5 min. / 120°C / snelheid 1.
  10. Voeg daarna de paksoi toe en stoof verder 5 min. / 120°C / linksomdraaiend / snelheid 1.
  11. Voeg de tomaten en de oregano toe en kook 10 min. / 100°C / linksomdraaiend / snelheid 1.
  12. Voeg de gehakte walnoten en de ricotta toe, roer goed om en kruid af met peper & zout. Zet in een kom apart. (Van bovenstaande (de gestoofde groenten) maak ik dus vaak een dubbele portie in mijn Creuset!)
  13. Reinig grondig de mengbeker.
  14. Doe 10g boter en de fijngesneden prei in de mengbeker en sauteer 12 min. / 120°C / snelheid 1. (TIP: Ik maak heel graag een prei-kaas-saus in mijn lasagnes, maar je kan ook gewoon een klassieke bechamelsaus maken!)
  15. Voeg dan 40g boter, 500g melk, 40g bloem, peper&zout en nootmuskaat toe aan de mengbeker en start de functie Indikken / 100°C.
  16. Voeg vervolgens nog 50g van de geraspte cheddar toe en meng 15 sec. / snelheid 4.
  17. Ready to build our lasagne!
  18. Schep een fijn laagje van de tomaten-paksoi saus in een ovenschaal. Leg er een laagje lasagnevellen op. Ga verder met een laag tomaten-paksoi saus, een laagje parmezaan en een laagje van de prei-kaas-saus. Leg er weer een laagje lasagnevellen op en herhaal tot je ingrediënten op zijn. Eindig met een laag prei-kaas-saus.
  19. Werk af met de resterende parmezaan en de resterende cheddar & kruid af!
  20. Plaats 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Smakelijk 😊
  21.  

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x

Geef een reactie