Vlierbloesem panna cotta

Vlierbloesem panna cotta met rabarber compote

  • Opdieningen: 8
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Best combo!



Credit: Nan

Ingrediënten

    VOOR DE PANNA COTTA:
  • 500g room
  • 250g melk
  • 12g gelatineblaadjes, in koud water geweekt en uitgelekt
  • 40g vlierbloesemsiroop
  • 40g suiker
  • VOOR DE RABARBER COMPOTE:
  • 500g rabarber, in stukken (2cm)
  • 75g rietsuiker

Bereiding

  1. Doe de room, de melk, de suiker en de vlierbloesemsiroop in de mengbeker en breng aan de kook 6 min. / 80°C / snelheid 3.
  2. Voeg de goed uitgelekte gelatine toe en meng 10 sec. / snelheid 3.
  3. Doe het mengsel over in meerdere vormpjes die vooraf met water werden bevochtigd.
  4. Laat gedurende 6 uur opstijven in de koelkast. Reinig nadien de mengbeker.
  5. Doe de rabarber en de rietsuiker in de mengbeker en kook 15 min. / 90°C / linksomdraaiend / snelheid 1. Pureer 20 sec. / snelheid 5 of totdat de gewenste dikte is bereikt.
  6. Dompel de potjes met opgesteven panna cotta kort in een badje van heet water. Keer het potje om boven een dessertbord en laat de panna cotta eruit glijden. 

  7. Serveer met de rabarber compote. Enjoy!  

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x

Geef een reactie