Provençaalse mosselen

Provençaalse mosselen

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Super easy en super lekker!



Credit: Cookidoo

Ingrediënten

  • 400g think tomato saus 👉 http://www.thinktomato.be
  • 240g ui, gehalveerd
  • 2 teentjes look
  • 100g olijfolie
  • ½tl gemalen cayennepeper
  • 2kg verse mosselen, schoongemaakt
  • 100g droge witte wijn
  • peper & zout
  • optioneel: verse kruiden (peterselie, basilicum, …)

Bereiding

  1. Plaats de ui en de look in de mengbeker en hak 4 sec. / snelheid 5.
  2. Spatel alles mooi naar beneden.
  3. Voeg de olijfolie en de cayennepeper toe en stoof 7 min. / 120°C / snelheid roeren.
  4. Maak ondertussen de mosselen schoon en plaats ze in de Varoma. Zet opzij.
  5. Voeg de tomatensaus, de wijn, en het zout aan de mengbeker toe en plaats de Varoma in positie. Stoom 9 min. / Varoma / snelheid 1.
  6. Schud de mosselen voorzichtig op zodat ze gelijkmatig stomen.
  7. Stoom dan verder 9 min. / Varoma / snelheid 1.
  8. Verwijder de Varoma en zet opzij op een bord, zodat alles warm blijft.
  9. Plaats het spatdeksel op de mengbeker en kook de saus verder.
  10. Programmeer 10 min. / Varoma / snelheid 1.
  11. Doe de mosselen in een serveerkom en kruid ze af met zwarte peper. Verdeel de saus over de mosselen en werk indien gewenst af met verse basilicum en peterselie. Smakelijk!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x

Geef een reactie