Geroosterde bloemkool salade met yoghurt dressing

Geroosterde bloemkool salade met yoghurt dressing

  • Aantal personen: “6”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Heerlijke herfstsalade!



Credit: Cookidoo

Ingrediënten

    VOOR DE SALADE:
  • 1 ½ tl komijnzaad
  • 1 ½ tl korianderzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 ½ tl paprika poeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ – 1 tl chili poeder, naar smaak
  • peper & zout
  • 2 – 3 el olijfolie
  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 60g pistachenoten
  • 1 el citroensap
  • 1 granaatappel, enkel de pitjes
  • 3 takjes verse munt, enkel de blaadjes
  • VOOR DE DRESSING:
  • 1 teentje look
  • 200g yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing
  • 2 takjes verse munt, enkel de blaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg bakpapier op je ovenplaat en zet opzij.
  2. Plaats het komijnzaad, korianderzaad en venkelzaad in de mengbeker en rooster 2 min. / varoma / snelheid 2. Maal daarna de zaden 10 sec. / snelheid 10. Spatel alles mooi naar beneden en herhaal indien nodig!
  3. Voeg het paprika poeder, de gemalen komijn, het chili poeder en peper & zout toe en mix 10 sec. / snelheid 4.
  4. Plaats de bloemkoolroosjes in een kom en besprenkel met enkele el olijfolie en de kruidenmengeling. Meng alles goed om. Giet uit over je ovenplaat en rooster gedurende 40 – 45 min. (200°C), of tot ze mooi goudbruin zijn. Laat afkoelen!
  5. Hak ondertussen de pistachenoten grof 3 sec. / snelheid 5 en zet apart.
  6. Plaats het teentje look en de blaadjes munt in de mengbeker en hak 5 sec. / snelheid 7. Spatel alles mooi naar beneden.
  7. Voeg de yoghurt, het citroensap en de honing toe en mix 20 sec. / snelheid 3.
  8. Plaats de bloemkool in een grote serveerkom. Voeg de gehakte pistachenoten, de granaatappelpitten, het citroensap en de muntblaadjes toe en meng goed om. Serveer met de yoghurt dressing. Smakelijk!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x

Geef een reactie