Zuurdesem pizza deeg

Zuurdesem pizza deeg

  • Aantal personen: “3”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Elke vrijdag is het hier #pizzanight ❤️Credit: Nan

Ingrediënten

Bereiding

12u


Voed je zuurdesemstarter zodat hij actief is om 17u.

17u

Vet een grote kom in met olijfolie en zet opzij.

Plaats de actieve zuurdesemstarter, het water, de bloem en het zout in de mengbeker en mix 5 sec. / snelheid 5. Kneed 3 min. / kneedfunctie.

Doe het deeg in de kom en maak er een bal van. Dek de kom af met plastiekfolie en laat het deeg gedurende 2 à 2,5 uur rijzen op een warme plek (25°C).

17u30

Tijdens deze eerste rijs periode ga je om de 30 min. je deeg ‘vouwen’ met de “stretch & fold” techniek.

Elke set bestaat uit 4 ‘vouwen’, één aan de noord-, zuid-, oost- en westzijde. Maak je handen nat met een klein beetje water om plakken te voorkomen! Til dan één kant (noord) van het deeg op en ‘stretch’ het deeg uit, zodat je het helemaal naar de andere kant (naar zuid) van het deeg in de kom kunt vouwen. Draai de kom 180° en doe de andere kant (zuid). Werk daarna de andere twee kanten af ​​(oost en west) om de eerste set te voltooien. Laat het deeg (afgedekt!) tussen de sets gedurende 30 minuten rusten.

We gaan 3 sets uitvoeren. De eerste om 17u30, dan om 18u en de laatste om 18u30.

18u

Vouw je deeg nogmaals met de “stretch & fold” techniek.

18u30

Vouw je deeg nogmaals met de “stretch & fold” techniek.

19u

Haal het deeg uit de kom en bol op tot een stevige, strakke bal. Plaats terug in de ingeoliede kom en dek terug af met plastiekfolie. Plaats in de koelkast tot de volgende ochtend.

9u

Vet een grote voedsel container in met wat olijfolie en zet opzij.

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 3 gelijke stukken van ongeveer elk 290g. Bol elk stuk op tot een mooi strak balletje. Plaats ze dan in de voedsel container en dek af. Laat gedurende 3 uur verder rijzen op een warme plek (25°C).

(TIP: Voorzie voldoende ruimte tussen elk balletje, want ze gaan dus nog rijzen!)

12u

Shape, top & cook! Check hier mijn super simpele margherita 😉


Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x

Geef een reactie