Zelfgemaakte tahin

Zalig om sausjes mee te maken!
Ingrediënten
- 200g geroosterde sesamzaadjes
- 20g zonnebloemolie (= ongeveer 2el)
- snuifje zout
Bereiding
- Als je geen geroosterde sesamzaadjes kan vinden: rooster de sesamzaadjes gedurende 5 minuten in een pan op een middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Leg de sesamzaadjes op een ovenplaat en laat afkoelen!
- Plaats de geroosterde sesamzaadjes in de mengbeker en mix 20 sec. / snelheid 10. Spatel naar beneden en mix nogmaals 20 sec. / snelheid 10.
- Voeg de olie en het snuifje zout toe en mix 10 sec. / snelheid 9. Spatel naar beneden en mix nogmaals 10 sec. / snelheid 9.
- Giet in een gesteriliseerde pot en bewaar in de frigo. Enjoy!
Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x
Pingback: Veggie bowl met tahin dressing - Cooking with Nan