Zuurdesem pizza met rode bietjes en cheddar

Favourite winter pizza 🔥
Credit: River Cottage
Ingrediënten
- 3 bolletjes zuurdesem pizza deeg
- 1 pot think tomato saus 👉 http://www.thinktomato.be
- 150g gekookte & geschilde bietjes, in dunne plakjes gesneden
- 1 bolletje buffel mozzarella
- 2 uien, fijngesneden in halve ringen
- 75g cheddar, geraspt
- semola bloem
- peper & zout
- olijfolie
Bereiding
- Ik maak al mijn pizza’s in mijn Vonken houtoven!
- Plaats de olijfolie (20g) en de fijngesneden ui (200g) in de mengbeker en activeer de modus Hoge Temperaturen. Dit kan je enkel met de TM6 doen: het Cookidoo receptje vind je hier. Je kan dit natuurlijk ook nog steeds op de oldskool manier doen: verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de fijngesnipperde uien toe. Draai dan je vuur wat lager en fruit ze langzaam verder gedurende 15 minuten of tot ze zacht & goudkleurig zijn.
- Bestrooi je pizzaschep met semola bloem en leg er je bolletje deeg op. Druk het bolletje met je vingertoppen plat. Begin onderaan en ga zo geleidelijk naar boven. Vorm een mooie rand en gebruik beide handen om de pizzabodem steeds verder te stretchen.
- Verdeel hier heel dun 3 lepels van de think tomato saus over en een derde van de uien. Verdeel er de plakjes rode biet over en bestrooi met de geraspte cheddar. Scheur het bolletje mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de pizza. Kruid af met peper en zout!
- Veeg je oven schoon en zorg dat je vuur goed brandt.
- Schiet je pizza in de oven en hou hem goed in de gaten 😉 Smakelijk!
Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x