Thermomix risotto met groene asperges, spinazie en gedroogde ham

Thermomix risotto met groene asperges, spinazie en gedroogde ham

  • Aantal personen: โ€œ4โ€
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Spring on a plate ๐Ÿ’š



Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten?
Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Cookidoo

Ingrediรซnten

    Voor de risotto:

  • 50g parmezaan, in stukken
  • 50g ui, gehalveerd
  • 10g olijfolie
  • 40g boter
  • 320g risotto rijst
  • 60g witte wijn
  • 720g water
  • 2tl groentenbouillonpasta
  • (of 2 groentenbouillonblokjes)
  • 1el room
  • 150g verse jonge spinazie

  • Voor de toppings:

  • 500g groene asperges, het taaie deel verwijderd
  • 100g gedroogde ham
  • 50g amandelschilfers
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Plaats de parmezaan in de mengbeker en rasp 10 sec. / snelheid 10. Plaats in een kommetje en zet apart!
  2. Plaats de ui in de mengbeker en hak 5 sec. / snelheid 5. Spatel alles mooi naar beneden en voeg dan 10g olijfolie en 20g boter toe en sauteer 3 min. / 120ยฐC / snelheid 1.
  3. Voeg de risotto rijst toe en sauteer zonder maatbeker 2 min. / 120ยฐC / linksdraaiend /snelheid 1.
  4. โ€จVoeg de witte wijn toe en kook zonder maatbeker 1 min. / 100ยฐC / linksdraaiend /snelheid 1.
  5. Voeg het water en de groentenbouillonpasta toe en schraap over de bodem van de mengbeker met de spatel om de rijst los te maken. Plaats het kookmandje in plaats van de maatbeker op het mengbeker deksel om spatten te voorkomen en kook 11 min. / 100ยฐC / linksdraaiend / snelheid 1. Bereid ondertussen de toppings voor!
  6. Snij eerst de topjes van de groene asperges en snij dan de rest in kleine stukjes van ongeveer 2 cm. Snij vervolgens de gedroogde ham in fijne reepjes.
  7. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan op een matig tot stevig vuur. Gooi de topjes & stukjes asperges, de reepjes gedroogde ham en de amandelschilfers in de hete pan en bak ze kort (ong. 5 min.) aan. Voeg terwijl wat peper van de molen toe en een snuifje grof zout.
  8. Wanneer de risotto klaar is, laat je die best nog 1 minuut staan in de mengbeker! Doe daarna de rijst over in een mooie serveerschaal. Roer het scheutje room, de verse spinazie, de resterende 20 g boter en de apart gehouden parmezaanse kaas met de spatel door de risotto. Serveer direct en werk af met de toppings! Smakelijk ๐Ÿค—

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers โœŒ๏ธ Nan x

Geef een reactie