Confituur van aardbei en rabarber

Lievelingsconfituur ❤️
Ingrediënten
- 400g rabarber, in kleine stukken gesneden
- 400g aardbei, in stukken gesneden
- 500g fijne rietsuiker
- 16g pectine (of het sap van 1 citroen)
Bereiding
- Plaats de rabarber in een kom en overgiet met 250g van de suiker. Laat dit 2 à 3 uur staan. (De suiker trekt het sap uit de rabarber!)
- Plaats dan de rabarber, de aardbeien, de suiker en de pectine in de mengbeker en kook 25 min. / varoma / snelheid 1. Let op: kook dit zonder de maatbeker! Zet in de plaats de Varoma schaal (ook zonder deksel!) op de mengbeker.
- Steriliseer ondertussen je confituur potjes. Tip: plaats je glazen potjes (geen metaal!) gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven van 120°C!
- Giet de confituur in je gesteriliseerde potjes en sluit ze direct af. Je kan ze indien gewenst nog even (10 min.) op hun kop zetten om ze luchtdicht te maken. Smakelijk!
Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x
Pingback: Pain Perdu ~ Verloren Brood ~ French Toast - Verloren Brood - Thermomix Recept - Cooking with Nan