Glutenvrije amandelcake met witte chocolade topping

Glutenvrije amandelcake met witte chocolade topping

  • Aantal personen: 6
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Super simpel en super lekker!



Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten?
Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Nan

Ingrediënten

  • 150g boter
  • 150g donkere chocolade, in kleine stukken of callets
  • 4 eieren
  • 130g fijne rietsuiker
  • 130g amandelpoeder
  • 1tl bakpoeder
  • 150g witte chocolade, in kleine stukken of callets
  • 50g water

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een springvorm (Ø 22cm) in met wat boter en bekleed nadien met bakpapier.
  3. Plaats de donkere chocolade en 100g boter in de mengbeker en mix 10 sec. / snelheid 7. Spatel alles mooi naar beneden en smelt 2 min. / 50°C / snelheid 2. Spatel alles terug mooi naar beneden en smelt verder gedurende 2 min. / 50°C / snelheid 1.
  4. Plaats de vlinder in de mengbeker.
  5. Voeg dan de eieren en de rietsuiker toe en kook 10 min. / 50°C / snelheid 3.

  6. Voeg het amandelpoeder en het bakpoeder toe en mix 20 sec. / snelheid 2. Spatel daarna het beslag in de springvorm en zet de cake gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Laat nadien de cake in de springvorm afkoelen. Reinig ondertussen de mengbeker!
  7. Klaar om aan de topping te beginnen!
  8. Plaats de witte chocolade in de mengbeker en hak 10 sec. / snelheid 7.
  9. Voeg het water toe en verwarm 4 min. / 37°C / snelheid 2.
  10. Voeg 50g boter toe en mix 4 min. / 37°C / snelheid 2,5. Giet uit over de afgekoelde cake en strijk mooi open. Laat het geheel een tweetal uur opstijven in de koelkast.
  11. Haal uit de springvorm en werk eventueel af met enkele verse framboosjes, witte chocolade schilfers en/of geroosterde amandelschilfers. Smakelijk!

TIP: Amandelpoeder kan je heel gemakkelijk zelf maken in de Thermomix 👉 plaats de amandelen in de mengbeker en maal 10 sec. / snelheid 10. Done!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x

Geef een reactie