Glutenvrije amandelcake met witte chocolade topping

Super simpel en super lekker!
Ingrediënten
- 150g boter
- 150g donkere chocolade, in kleine stukken of callets
- 4 eieren
- 130g fijne rietsuiker
- 130g amandelpoeder
- 1tl bakpoeder
- 150g witte chocolade, in kleine stukken of callets
- 50g water
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm (Ø 22cm) in met wat boter en bekleed nadien met bakpapier.
- Plaats de donkere chocolade en 100g boter in de mengbeker en mix 10 sec. / snelheid 7. Spatel alles mooi naar beneden en smelt 2 min. / 50°C / snelheid 2. Spatel alles terug mooi naar beneden en smelt verder gedurende 2 min. / 50°C / snelheid 1.
- Plaats de vlinder in de mengbeker. Voeg dan de eieren en de rietsuiker toe en kook 10 min. / 50°C / snelheid 3.
- Voeg het amandelpoeder en het bakpoeder toe en mix 20 sec. / snelheid 2. Spatel daarna het beslag in de springvorm en zet de cake gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Laat nadien de cake in de springvorm afkoelen. Reinig ondertussen de mengbeker!
- Klaar om aan de topping te beginnen! Plaats de witte chocolade in de mengbeker en hak 10 sec. / snelheid 7.
- Voeg het water toe en verwarm 4 min. / 37°C / snelheid 2.
- Voeg 50g boter toe en mix 4 min. / 37°C / snelheid 2,5. Giet uit over de afgekoelde cake en strijk mooi open. Laat het geheel een tweetal uur opstijven in de koelkast.
- Haal uit de springvorm en werk eventueel af met enkele verse framboosjes, witte chocolade schilfers en/of geroosterde amandelschilfers. Smakelijk!
TIP: Amandelpoeder kan je heel gemakkelijk zelf maken in de Thermomix 👉 plaats de amandelen in de mengbeker en maal 10 sec. / snelheid 10. Done!
Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x