Velouté van tomaat & butternut mét balletjes

Velouté van tomaat & butternut mét balletjes

  • Aantal personen: “4”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Heerlijk herfstsoepje!



Credit: Nan

Ingrediënten

    VOOR DE BALLETJES:
  • 250g gemengd gehakt
  • 2el broodkruimels
  • 1 kleine sjalot
  • 1 ei
  • peper & zout
  • VOOR DE SOEP:
  • 20g boter
  • 100g uit, gehalveerd
  • 5 à 10g verse gember, geschild
  • (naar smaak)
  • 230g tomaten in blik, in blokjes
  • (ook heerlijk met Think Tomato saus)
  • 500g butternut pompoen
  • 500g water
  • 1tl zout

Bereiding

DE BUTTERNUT POMPOEN
Ik rooster altijd eerst mijn butternut in onze Vonken houtoven, zo heb ik minder snijwerk én ik vind dat ook gewoon super lekker! Je kan dat natuurlijk ook in een gewone oven doen: verwarm je oven voor tot 180°C. Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes. Plaats op een bakplaat met bakpapier en besprenkel de pompoen met een goede scheut olijfolie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en zet 50 min. in de voorverwarmde oven.
Laat even afkoelen en lepel dan het vruchtvlees er uit!

(Andere optie: schil de butternut en snij in blokjes, plaats samen met de uit en de gember in de mengbeker (zie stap 1) en hak 5 sec. / snelheid 5.)

Bereiding

    DE BALLETJES
  1. Snipper de sjalot fijn.
  2. Doe het gehakt in een grote kom en voeg het ei en de fijngesnipperde sjalot toe. Meng alle ingrediënten goed om.
  3. Strooi er dan nog wat broodkruimels bij en meng tot je een stevig maar tegelijk smeuïg gehaktmengsel hebt.

  4. Maak je handen nat, rol kleine balletjes van gelijke grootte en leg ze in de varoma schaal.

Bereiding

    DE SOEP
  1. Plaats de ui en de gember in de mengbeker en hak 5 sec. / snelheid 5.
  2. Spatel alles mooi naar beneden!
  3. Voeg de boter toe en sauteer 3 min. / 120°C / snelheid 1.
  4. Voeg de geroosterde butternut, de tomaten, het water en het zout toe. Sluit de varoma schaal met de balletjes af en plaats bovenop de mengbeker. Kook 15 min. / varoma / snelheid 2. Verwijder de Varoma en zet opzij op een bord.
  5. TM6 – Mix de soep met de blend functie: blend / 1 min.
  6. TM5 – Mix met oplopende snelheid: 1 min. / snelheid 5 – 10.
  7. Doe de balletjes in de soep en enjoy!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Havermout met appel en kaneel

Havermout met appel & kaneel

  • Aantal personen: “4”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Super snel & gezond ontbijtje!



Credit: Cookidoo

Ingrediënten

  • 2 appels, geschild en in vier gesneden
  • 160g havermout
  • 460g ongezoete amandel melk
  • (of melk naar keuze)
  • 400g water
  • 40g rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • handvol geroosterde amandelschilfers

Bereiding

  1. Plaats de appels in de mengbeker en hak 4 sec. / snelheid 5. Spatel alles mooi naar beneden.
  2. Voeg de havermout, de (amandel)melk, het water, de rozijnen en de kaneel toe.
  3. Roer dan alle ingrediënten goed om met de spatel!
  4. Kook 14min. / 98°C / linksdraaiend / snelheid roeren. Als je een stevigere pap wilt, laat je de havermout best nog een paar minuten rusten in de mengbeker.
  5. Werk af met de geroosterde amandelschilfers en eventueel wat honing of esdoornsiroop!
  6. TIP: Wil je het maar voor 2 personen klaar maken? Je kan de hoeveelheid gemakkelijk halveren, maar dan hoef je het maar 10min. te koken.

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Zuurdesemstarter

 DAG 1DAG 2DAG 3 DAG 4DAG 5 & DAG 6DAG 7 & ...
Starter mengeling75g75g75g75g50g
Roggemeel100g50g50g50g50g50g
Tarwemeel50g50g50g50g50g
Water125g 115g 115g115g115g100g

Maak je eigen zuurdesemstarter!

  • Aantal personen: “1”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Happy baking ❤️



Credit: The Perfect Loaf

Ingrediënten

    MATERIAAL:
  • Elastiekjes
  • Weegschaal
  • Siliconen spatel
  • Glazen weck potten
  • INGREDIENTEN:
  • Water
  • Roggemeel
  • Tarwemeel

Bereiding

    DAG 1

    8 UUR: Plaats een propere glazen bokaal op je weegschaal en ‘tare’ naar 0. Voeg 100g roggemeel en 125g water toe en roer goed om zodat alle droge stukjes meel zeker opgenomen zijn door het water. Dek de bokaal af met een deksel of een keukenhanddoek, maar zorg dat je de pot niet hermetisch afsluit! Zet je starter nu weg op een warme plek (26°C à 29°C) en laat gedurende 24u rusten.

    DAG 2

    8 UUR: Plaats een nieuwe propere glazen bokaal op je weegschaal en ‘tare’ naar 0 – schep daar dan 75g van je starter mengeling in (die je 24u liet rusten) en voeg daar dan nog 50g roggemeel, 50g tarwemeel & 115g water aan toe. Roer alles terug goed om zodat alle droge stukjes meel zeker opgenomen zijn en zet je starter terug op een warme plek (26°C à 29°C). Laat gedurende 24u rusten.

    Plaats een elastiekje rondom je bokaal – op de plek tot waar je starter komt. Op deze manier kan je zien of je starter zich verdubbeld!

    DAG 3

    8 UUR: We herhalen dezelfde stappen zoals op DAG 2. Plaats een nieuwe propere glazen bokaal op je weegschaal en ‘tare’ naar 0 – schep daar dan 75g van je starter mengeling in en voeg daar dan nog 50g roggemeel, 50g tarwemeel & 115g water aan toe. Roer alles terug goed om zodat alle droge stukjes meel zeker opgenomen zijn en zet je starter terug op een warme plek (26°C à 29°C). Laat gedurende 24u rusten.

    Soms ontstaat er een laagje vocht (“hooch”) bovenop je starter. Roer dit dan gewoon goed door je starter & stick to the schedule 😉

    DAG 4

    Dit is de eerste dag dat we onze starter twee maal gaan voeden! Meestal voed ik hem (of haar 😉) dan éénmaal ’s ochtends (om 8u) en dan nogmaals ongeveer 12u later (om 20u). Je kan hier wel wat mee schuiven natuurlijk: bv. 9u & 21u of 10u en 22u!

    8 UUR: Plaats een nieuwe propere glazen bokaal op je weegschaal en ‘tare’ naar 0 – schep daar dan 75g van je starter mengeling in en voeg daar dan nog 50g roggemeel, 50g tarwemeel & 115g water aan toe. Roer alles terug goed om zodat alle droge stukjes meel zeker opgenomen zijn en zet je starter terug op een warme plek (26°C à 29°C). Laat gedurende 12u rusten.

    20 UUR: Plaats een nieuwe propere glazen bokaal op je weegschaal en ‘tare’ naar 0 – schep daar dan 75g van je starter mengeling in en voeg daar dan nog 50g roggemeel, 50g tarwemeel & 115g water aan toe. Roer alles terug goed om zodat alle droge stukjes meel zeker opgenomen zijn en zet je starter terug op een warme plek (26°C à 29°C). Laat gedurende 12u rusten.

    DAG 5 & DAG 6

    8 UUR: Hier blijven we onze starter ook twee maal per dag voeden zoals op DAG 4. Plaats een nieuwe propere glazen bokaal op je weegschaal en ‘tare’ naar 0 – schep daar dan 75g van je starter mengeling in en voeg daar dan nog 50g roggemeel, 50g tarwemeel & 115g water aan toe. Roer alles terug goed om zodat alle droge stukjes meel zeker opgenomen zijn en zet je starter terug op een warme plek (26°C à 29°C). Laat gedurende 12u rusten.

    20 UUR: Plaats een nieuwe propere glazen bokaal op je weegschaal en ‘tare’ naar 0 – schep daar dan 75g van je starter mengeling in en voeg daar dan nog 50g roggemeel, 50g tarwemeel & 115g water aan toe. Roer alles terug goed om zodat alle droge stukjes meel zeker opgenomen zijn en zet je starter terug op een warme plek (26°C à 29°C). Laat gedurende 12u rusten.

    DAG 7 & …

    8 UUR: Plaats een nieuwe propere glazen bokaal op je weegschaal en ‘tare’ naar 0 – schep daar dan 50g van je starter mengeling in en voeg daar dan nog 50g roggemeel, 50g tarwemeel & 100g water aan toe. Roer alles terug goed om zodat alle droge stukjes meel zeker opgenomen zijn en zet je starter terug op een warme plek (26°C à 29°C). Laat gedurende 12u rusten.

    20 UUR: Plaats een nieuwe propere glazen bokaal op je weegschaal en ‘tare’ naar 0 – schep daar dan 50g van je starter mengeling in en voeg daar dan nog 50g roggemeel, 50g tarwemeel & 100g water aan toe. Roer alles terug goed om zodat alle droge stukjes meel zeker opgenomen zijn en zet je starter terug op een warme plek (26°C à 29°C). Laat gedurende 12u rusten.

    Vanaf DAG 7 zou je je starter consequent na elke ‘voeding’ moeten zien verdubbelen of zelfs verdriedubbelen. Dit wil zeggen dat hij nu sterk genoeg is en dat je er mee aan de slag kan, yay! Je kan dit ook controleren adhv de drijftest (‘floating test’) : laat een lepeltje starter in een glas water vallen, als je starter drijft, dan is hij actief en dus klaar voor gebruik!

    Als dit nog niet het geval zou zijn: voed je starter dan nog een aantal dagen zoals op DAG 7. Soms moet je wat geduld hebben…

    TIPS:

  • Werk proper & steriel.
  • Hoe snel steriliseren? Plaats je glazen bokalen & deksels gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 120°C. 
(Géén plastiek & metaal!)
  • Vanaf DAG 7 moet je niet elke dag een nieuwe propere bokaal gebruiken. Dan kan je starten met hem te voeden in dezelfde bokaal. Weeg dan eerst je lege pot af (zonder inhoud & zonder deksel), zo weet je hoeveel deze weegt en kan je snel berekenen hoeveel starter je moet ‘discarden’!
  • Het proces is extreem temperatuur gevoelig! Vind je geen stabiel warm plekje?
  • Verwarm dan voor elke ‘voeding’ je water tot 26°C à 30°C.

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Leftover zuurdesem bananenbrood

Leftover zuurdesem bananenbrood

  • Aantal personen: “8”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Ideaal om met de restjes van mijn zuurdesemstarter te maken!



Credit: Nan

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 200g zuurdesemstarter
  • 200g bloem, ‘all-purpose flour’
  • 150g kokosbloesemsuiker
  • 100g ongezouten boter
  • 1 groot ei
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snuifje zout
  • optioneel: voeg gehakte pecannoten, rozijnen of chocolate chips toe 😉

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en leg een vel bakpapier in je bakblik.
  2. Plaats de kokosbloesemsuiker en de boter in de mengbeker en mix 1 min. / snelheid 3.
  3. Voeg dan 3 bananen, de zuurdesemstarter, het ei en het vanille extract toe en mix 20 sec. / snelheid 5. Spatel alles mooi naar beneden!
  4. Voeg de bloem, het bakpoeder, de kaneel en het snuifje zout toe en mix 20 sec. / snelheid 5.
  5. Voeg dan optioneel de gehakte pecannoten of de rozijnen of de chocolate chips toe en spatel doorheen het beslag.
  6. Giet het beslag in je bakblik en leg er een (in de lengte!) gehalveerde banaan bovenop. Bestrooi de gehalveerde banaan met wat kokosbloesemsuiker en bak gedurende 50 min. in de voorverwarmde oven van 180°C. Controleer daarna met een prikker of je bananenbrood gaar is. Als er geen restjes beslag aan je prikker blijven kleven, dan is het ‘good to go’. Smakelijk!
  7. (TIP: Gebruik ‘ongevoede’ zuurdesemstarter en meng je starter goed voor gebruik.)


Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Zuurdesem pizza met think tomato

Zuurdesem pizza met think tomato

  • Aantal personen: “1”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Pizza Margherita 🍅+🍕=🔥



Credit: Nan

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ik maak al mijn pizza’s in mijn Vonken houtoven!
  2. Bestrooi je pizzaschep met semola bloem en leg er je bolletje deeg op.
  3. Druk het bolletje met je vingertoppen plat. Begin onderaan en ga zo geleidelijk naar boven. Vorm een mooie rand en gebruik beide handen om de pizzabodem steeds verder te stretchen.
  4. Verdeel hier heel dun 3 lepels van de think tomato saus over en bestrooi met parmezaan & oregano. Scheur het bolletje mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de pizza. Kruid af met peper en zout!
  5. Veeg je oven schoon en zorg dat je vuur goed brandt.
  6. Schiet je pizza in de oven en hou hem goed in de gaten 😉
  7. Werk af met enkele blaadjes verse basilicum. Smakelijk!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Zuurdesem pizza deeg

Zuurdesem pizza deeg

  • Aantal personen: “3”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Elke vrijdag is het hier #pizzanight ❤️



Credit: Nan

Ingrediënten

Bereiding

12u


Voed je zuurdesemstarter zodat hij actief is om 17u.

17u

Vet een grote kom in met olijfolie en zet opzij.

Plaats de actieve zuurdesemstarter, het water, de bloem en het zout in de mengbeker en mix 5 sec. / snelheid 5. Kneed 3 min. / kneedfunctie.

Doe het deeg in de kom en maak er een bal van. Dek de kom af met plastiekfolie en laat het deeg gedurende 2 à 2,5 uur rijzen op een warme plek (25°C).

17u30

Tijdens deze eerste rijs periode ga je om de 30 min. je deeg ‘vouwen’ met de “stretch & fold” techniek.

Elke set bestaat uit 4 ‘vouwen’, één aan de noord-, zuid-, oost- en westzijde. Maak je handen nat met een klein beetje water om plakken te voorkomen! Til dan één kant (noord) van het deeg op en ‘stretch’ het deeg uit, zodat je het helemaal naar de andere kant (naar zuid) van het deeg in de kom kunt vouwen. Draai de kom 180° en doe de andere kant (zuid). Werk daarna de andere twee kanten af ​​(oost en west) om de eerste set te voltooien. Laat het deeg (afgedekt!) tussen de sets gedurende 30 minuten rusten.

We gaan 3 sets uitvoeren. De eerste om 17u30, dan om 18u en de laatste om 18u30.

18u

Vouw je deeg nogmaals met de “stretch & fold” techniek.

18u30

Vouw je deeg nogmaals met de “stretch & fold” techniek.

19u

Haal het deeg uit de kom en bol op tot een stevige, strakke bal. Plaats terug in de ingeoliede kom en dek terug af met plastiekfolie. Plaats in de koelkast tot de volgende ochtend.

9u

Vet een grote voedsel container in met wat olijfolie en zet opzij.

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 3 gelijke stukken van ongeveer elk 290g. Bol elk stuk op tot een mooi strak balletje. Plaats ze dan in de voedsel container en dek af. Laat gedurende 3 uur verder rijzen op een warme plek (25°C).

(TIP: Voorzie voldoende ruimte tussen elk balletje, want ze gaan dus nog rijzen!)

12u

Shape, top & cook! Check hier mijn super simpele margherita 😉


Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Geroosterde bloemkool salade met yoghurt dressing

Geroosterde bloemkool salade met yoghurt dressing

  • Aantal personen: “6”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Heerlijke herfstsalade!



Credit: Cookidoo

Ingrediënten

    VOOR DE SALADE:
  • 1 ½ tl komijnzaad
  • 1 ½ tl korianderzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 ½ tl paprika poeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ – 1 tl chili poeder, naar smaak
  • peper & zout
  • 2 – 3 el olijfolie
  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 60g pistachenoten
  • 1 el citroensap
  • 1 granaatappel, enkel de pitjes
  • 3 takjes verse munt, enkel de blaadjes
  • VOOR DE DRESSING:
  • 1 teentje look
  • 200g yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing
  • 2 takjes verse munt, enkel de blaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg bakpapier op je ovenplaat en zet opzij.
  2. Plaats het komijnzaad, korianderzaad en venkelzaad in de mengbeker en rooster 2 min. / varoma / snelheid 2. Maal daarna de zaden 10 sec. / snelheid 10. Spatel alles mooi naar beneden en herhaal indien nodig!
  3. Voeg het paprika poeder, de gemalen komijn, het chili poeder en peper & zout toe en mix 10 sec. / snelheid 4.
  4. Plaats de bloemkoolroosjes in een kom en besprenkel met enkele el olijfolie en de kruidenmengeling. Meng alles goed om. Giet uit over je ovenplaat en rooster gedurende 40 – 45 min. (200°C), of tot ze mooi goudbruin zijn. Laat afkoelen!
  5. Hak ondertussen de pistachenoten grof 3 sec. / snelheid 5 en zet apart.
  6. Plaats het teentje look en de blaadjes munt in de mengbeker en hak 5 sec. / snelheid 7. Spatel alles mooi naar beneden.
  7. Voeg de yoghurt, het citroensap en de honing toe en mix 20 sec. / snelheid 3.
  8. Plaats de bloemkool in een grote serveerkom. Voeg de gehakte pistachenoten, de granaatappelpitten, het citroensap en de muntblaadjes toe en meng goed om. Serveer met de yoghurt dressing. Smakelijk!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Groentenbouillonpasta

Groentenbouillonpasta

  • Aantal personen: 1 big batch
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Het perfecte ‘clean out your fridge’ receptje!



Credit: Cookidoo

Ingrediënten

  • 50g parmezaanse kaas, in stukken (3cm)
  • 700g groenten in stukken (bv.: 200g bleekselderij, 250g wortelen, 100g tomaten, 150g courgettes. Maar alles kan! Heb je nog een restje pompoen liggen of enkele broccoli stelen? No problemo 😉)
  • 100 g uien, in helften
  • 2 teentjes look
  • 50g verse champignons (optioneel)
  • 2 handjes verse kruiden, alleen de blaadjes (bv. basilicum, salie, rozemarijn, …)
  • 4 takjes verse peterselie (mag met steeltjes en al!)
  • 120g grof zout
  • 30g droge witte wijn
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Plaats de parmezaan in de mengbeker en rasp 10 sec. / snelheid 10. Plaats in een kommetje en zet opzij.
  2. Doe de groenten, de uien, de look, de champignons, de gemengde verse kruiden en de peterselie in de mengbeker en hak met behulp van de spatel 10 sec. / snelheid 7. Spatel alles mooi naar beneden.
  3. Voeg het grof zout, de droge witte wijn en de olijfolie toe. Plaats het kookmandje in plaats van de maatbeker op het mengbeker deksel en kook 25-30 min. / varoma / snelheid 2. Het mengsel wordt dik en redelijk droog.
  4. Steriliseer ondertussen 2 luchtdichte bokalen.
  5. Verwijder het kookmandje, voeg de apart gehouden parmezaan toe, plaats de maatbeker en mix 1 min. / snelheid 4-7, verhoog hierbij geleidelijk de snelheid. Doe de inhoud over in een bokaal en laat deze afkoelen voor gebruik of bewaar in de koelkast. (Groentenbouillonpasta kan enkele maanden worden bewaard in de koelkast!)
  6. TIP: 1 tl groentenbouillonpasta is ongeveer gelijk aan 1 blokje uit de winkel. Gebruik 1 tl groentenbouillonpasta per 500 g water.


Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Glutenvrije chocolade cake met rode biet

Glutenvrije chocolade cake met rode biet

  • Aantal personen: 10
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Ideaal voor in Estelle haar brooddoos of als vieruurtje!


Credit: Sophia’s Kitchen

Ingrediënten

  • 125g amandelen (of amandelmeel)
  • 125g (donkere) chocolade, in kleine stukken
  • 300g gekookte & gepelde rode bieten
  • 40g esdoornsiroop
  • 30g cacaopoeder
  • 40g olijfolie
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el glutenvrij bakpoeder
  • 1 snuifje zout ⠀

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Plaats de amandelen in de mengbeker en maal 10 sec. / snelheid 10. Zet apart.
  3. Plaats de chocolade in de mengbeker. Hak grof 5 sec. / snelheid 7. Spatel de chocolade naar beneden en smelt 3 min. / 37°C / snelheid 5. Giet in een kommetje en zet apart.
  4. Plaats de rode bieten, de eieren, de esdoornsiroop en het vanille extract in de mengbeker.
  5. Meng 30 sec. / snelheid 5.
  6. Voeg het cacaopoeder, het bakpoeder, het zout, het amandelmeel, de olijfolie en de chocolade toe en meng 20 sec. / snelheid 4.
  7. Schenk het beslag in de vormpjes en bak gedurende 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Laat een 10tal minuten afkoelen in de vormpjes. Serveer warm of koud, smakelijk!
  9. (TIP: Je kan het beslag ook in een taartvorm gieten! Plaats dan wel eerst een velletje bakpapier in je vorm, bak ook gedurende 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat nadien een 10tal minuten afkoelen in je vorm. Smakelijk!)

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x

Vegan 🍓 ice cream

Vegan 🍓 ice cream

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

My summer favourite!



Credit: Cookidoo

Ingrediënten

  • 500g diepgevroren aardbeien
  • 250g gezoete soja vanille yoghurt
  • 1 tl vanille extract

Bereiding

  1. Plaats de diepgevroren aardbeien, de soja yoghurt en het vanille extract in de mengbeker en mix met behulp van de spatel 40sec/snelheid6.
  2. Serveer direct of zet het ijs nog even in de vriezer alvorens te serveren. Smakelijk!
  3. TIP: je kan het zoeter maken door 2 el esdoornsiroop toe te voeg in stap 1!


Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x