Veggie bowl met tahin dressing

Veggie bowl met tahin dressing!

  • Aantal personen: “4”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Lunch Time 🧡



Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten?
Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Nan

Ingrediënten

  • 1000g water
  • 250g bulgur
  • 600g zoete aardappel, in blokjes gesneden
  • 1 tl paprika poeder
  • 300g bloemkool, in roosjes
  • 2 handjes verse jonge spinazie
  • ½ granaatappel, de pitjes
  • ½ citroen, het sap
  • 250g yoghurt
  • 2 el tahin
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereiding

  1. Giet het water in de mengbeker en plaats het kookmandje in positie.
  2. Plaats dan de bulgur in het kookmandje en plaats de zoete aardappel in de varoma.
  3. Bestrooi de zoete aardappel met wat paprika poeder en een scheutje olijfolie.
  4. Plaats de varoma in positie en programmeer 12 min. / varoma / snelheid 3.
  5. Verwijder het kookmandje, laat de bulgur uitlekken en zet opzij.
  6. Plaats de varoma terug in positie en stoom de zoete aardappel verder gaar gedurende 15 min. / varoma / snelheid 1. Verwijder nadien de Varoma en zet opzij op een bord.
  7. Giet het water weg en reinig de mengbeker.
  8. Plaats dan de bloemkool roosjes in de mengbeker en mix 5 sec. / snelheid 5.
  9. Plaats in een kommetje en zet opzij.
  10. Tijd om het heerlijk sausje te maken: plaats de yoghurt, de tahin, het citroensap en peper & zout in de mengbeker en meng 5 sec. / snelheid 5.
  11. En dan: de kommetjes vullen! Plaats wat verse spinazie, de geraspte bloemkool, de gestoomde zoete aardappel en de bulgur in een kommetje. Werk af met het tahin sausje en de granaatappelpitjes. Smakelijk!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Glutenvrije gratin van peer met amandel

Glutenvrije gratin van peer met amandel

  • Aantal personen: “6”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Een super simpel & super lekker glutenvrij vieruurtje of dessertje!


Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten? Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Cookidoo

Ingrediënten

  • 1kg peren, geschild en in schijfjes gesneden
  • 150g kokosbloesemsuiker
  • 150g amandelpoeder
  • 3 eieren
  • 40g boter
  • 100g room
  • 50g amandelschilfers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet dan een ovenschotel in met wat boter.
  2. Plaats de eieren, de kokosbloesemsuiker, de room, de boter en het amandelpoeder in de mengbeker en mix 30 sec. / snelheid 4. Spatel alles mooi naar beneden en herhaal indien nodig.
  3. Plaats de schijfjes peer dakpansgewijs in de beboterde ovenschaal. Overgiet de peren met het amandelmengsel en strooi er de amandelschilfers overheen. Bak gedurende 30 minuten in je voorverwarmde oven van 180°C. Smakelijk!

TIP: Amandelpoeder kan je heel gemakkelijk zelf maken in de Thermomix 👉 plaats de amandelen in de mengbeker en maal 10 sec. / snelheid 10. Done!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Zelfgemaakte tahin of sesampasta

Zelfgemaakte tahin

  • Aantal personen: 1 big batch
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Zalig om sausjes mee te maken!



Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten?
Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Nan

Ingrediënten

  • 200g geroosterde sesamzaadjes
  • 20g zonnebloemolie (= ongeveer 2el)
  • snuifje zout

Bereiding

  1. Als je geen geroosterde sesamzaadjes kan vinden: rooster de sesamzaadjes gedurende 5 minuten in een pan op een middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn.
  2. Leg de sesamzaadjes op een ovenplaat en laat afkoelen!
  3. Plaats de geroosterde sesamzaadjes in de mengbeker en mix 20 sec. / snelheid 10. Spatel naar beneden en mix nogmaals 20 sec. / snelheid 10.
  4. Voeg de olie en het snuifje zout toe en mix 10 sec. / snelheid 9. Spatel naar beneden en mix nogmaals 10 sec. / snelheid 9.
  5. Giet in een gesteriliseerde pot en bewaar in de frigo. Enjoy!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Boerenkool Chips

Boerenkool chips

  • Aantal personen: 1
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Healthy apero 🥂



Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten?
Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Nan

Ingrediënten

  • 100g boerenkool (of palmkool)
  • 30g parmezaan
  • 2el olijfolie
  • 1el citroensap
  • peper & zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C en leg een velletje bakpapier op je ovenplaat.
  2. Spoel de boerenkool grondig, verwijder de harde nerven en zwier dan goed droog. Als de boerenkool nog te nat is, krijg je geen krokante chips!
  3. (TIP: Je kan de varoma gebruiken als slazwierder 😉)
  4. Plaats de parmezaan in de mengbeker en rasp 10 sec. / snelheid 10. Zet in een kom apart.
  5. Giet de olijfolie, het citroensap en een snuifje peper & zout in de mengbeker.
  6. Voeg daar dan 100g boerenkool aan toe en hak 5 sec. / snelheid 4.
  7. Leg de stukjes boerenkool op je met bakpapier beklede ovenplaat.
  8. Bestrooi ze met de parmezaan en bak gedurende 10 à 12 minuten in je voorverwarmde oven of tot ze lekker crunchy zijn! Smakelijk!


TIP: Ik maak vaak een dubbele portie, zo hebben we altijd een lekkere snack in huis! 🙌
Ook lekker met sesamzaadjes of met chili vlokken voor wie het graag wat spicy heeft 🙃


Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Homemade Thermomix “Playdough” Plasticine

Thermomix Playdough Plasticine

  • Aantal personen: “4”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Super easy en de kids will love it!



Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten?
Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Nan

Ingrediënten

  • 100g fijn zout
  • 300g bloem
  • 250g water
  • 1el wijnsteenpoeder
  • 1el zonnebloemolie
  • (of andere plantaardige olie)
  • kleurstof (verschillende kleuren)
  • OPGELET VOOR VLEKKEN 😅
  • essentiële olie
  • optioneel: glitter

Bereiding

  1. Plaats het water, het zout en het wijnsteenpoeder in de mengbeker en verwarm 5 min. / 60°C / snelheid 3. Laat een 5 tal minuten afkoelen.
  2. Voeg de bloem en de olie toe en mix 20 sec. / snelheid 4. Spatel alles mooi naar beneden en kneed dan 1 min. / kneedfunctie.
  3. Wikkel in plastiekfolie en laat gedurende 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verdeel in 4 gelijke stukken en plaats elk stuk in een kommetje. Voeg dan een druppeltje kleurstof (en/of glitters) en een paar druppels van je (lievelings) esentiële olie toe en kneed goed! Voila! (TIP: Als het deeg nog te veel zou plakken, kan je nog een lepel bloem toevoegen.)
  5. Plaats na gebruik in een luchtdichte pot en bewaar in de koelkast!
  6. (Zo kan je het dus gemakkelijk een aantal maanden bewaren. 😉)

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Speculaaspasta

“Speculaaspasta”

  • Aantal personen: “1”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Met de restjes speculaas van de Sint!



Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten?
Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Cookidoo

Ingrediënten

  • 20g suiker
  • 20g bruine suiker
  • 200g speculaas, in stukken
  • 100g volle melk
  • 50g boter, op kamertemperatuur, in stukken

Bereiding

  1. Plaats de suiker en de bruine suiker in de mengbeker en maal 10 sec. / snelheid 10.
  2. Spatel alles mooi naar beneden.
  3. Voeg de stukjes speculaas toe en mix 15 sec. / snelheid 10.
  4. Voeg de melk en de stukjes boter toe en verwarm 3 min. / 50°C / snelheid 3.
  5. Mix nadien 5 sec. / snelheid 10.
  6. Giet de speculaaspasta in een (gesteriliseerde) pot en laat afkoelen.
  7. Sluit dan goed af en bewaar in de koelkast! Smakelijk!


TIP: Voor een minder gesuikerde versie: laat de 20g witte suiker en 20g bruine suiker weg!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Mac & Cheese met Butternut

Mac & Cheese met Butternut

  • Aantal personen: “6”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Comfort food 🧡



Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten?
Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Nan

Ingrediënten

  • 400g butternut pompoen, in stukjes (1cm)
  • 800g water
  • 350g pasta naar keuze
  • 200g cheddar kaas, geraspt
  • (TIP: Ik koop altijd een blok en rasp dan mijn kaas in de Thermomix!)
  • 200g prei, fijngesneden
  • 500g melk
  • 40g bloem
  • 40g boter
  • 20g olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper & zout, naar smaak
  • handvol pangrattato

Bereiding

  1. Plaats de cheddar in de mengbeker en rasp 8 sec. / snelheid 7.
  2. Plaats in een kommetje en zet opzij.
  3. Plaats dan 800g water in de mengbeker. Plaats het kookmandje in positie en weeg er de butternut (400g) in af. Stoom 22 min. / varoma / snelheid 2.
  4. Verwarm ondertussen je oven voor op 190°C.
  5. Kook dan de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking, laat uitlekken en plaats in een grote (diepe) kom. (TIP: Lekker met volkoren spelt pasta!)
  6. Verwijder het kookmandje uit de mengbeker met behulp van de spatel en plaats de butternut bij de pasta. Giet het water weg en reinig de mengbeker.
  7. Let’s make the cheese sauce (mét verborgen groentjes 😉)!
  8. Plaats de olijfolie (20g) en de fijngesneden prei (200g) in de mengbeker en activeer de modus Hoge temperaturen. Dit kan je enkel met de TM6 doen: het Cookidoo receptje vind je hier.
  9. (TM5: Doe de olijfolie en de fijngesneden prei in de mengbeker en sauteer 12 min. / 120°C / snelheid 1.)
  10. Voeg dan de boter, de melk, de bloem, de nootmuskaat en peper & zout toe aan de mengbeker en start de Indik modus. Dit kan je ook enkel met de TM6 doen: het Cookidoo receptje vind je hier. Breng nog op smaak indien nodig!
  11. (TM5: Doe de boter in de mengbeker en smelt 3 min. / 100°C / snelheid 1. Voeg dan de bloem toe en kook 3 min. / 100°C / snelheid 1. Voeg dan nog de melk, de nootmuskaat, het peper & zout toe en kook 6 min. / 90°C / snelheid 4.)
  12. Voeg dan nog 150g van de geraspte cheddar toe en mix 15 sec. / snelheid 4.
  13. Giet de kaassaus over de butternut en de pasta en meng goed om. Plaats dit mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de resterende geraspte cheddar. Bak gedurende 20 – 25 minuten in je voorverwarmde oven (190°C), tot je Mac & Cheese een mooi bruin krokant laagje krijgt.
  14. Serveer met crunchy pangrattato. Enjoy!

TIP: Je kan dit recept gemakkelijk verdubbelen! Gebruik dan 800g butternut: plaats 400g butternut in het kookmandje en 400g butternut in de varoma! De kaassaus kan je ook heel gemakkelijk verdubbelen: het Cookidoo receptje dat ik graag gebruik vind je hier.

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Pangrattato (crunchy thermomix broodkruimels)

Pangrattato (crunchy Thermomix broodkruimels)

  • Aantal personen: “4”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Heerlijk met de restjes van mijn oud zuurdesembrood!



Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten?
Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Nan

Ingrediënten

  • 3 sneden oud brood, in stukken
  • 2 teentjes look
  • 2 à 3 el olijfolie
  • 1 citroen, de zeste
  • handvol kruiden naar keuze (Ik gebruik graag tijm, maar kan met eender wat!)

Bereiding

  1. Plaats de teentjes look en de kruiden in de mengbeker en hak fijn 4 sec. / snelheid 5.
  2. Spatel alles mooi naar beneden.
  3. Voeg het oud brood, de zeste van de citroen en de olijfolie toe en mix 15-30 sec. / snelheid 7.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de broodkruimel mengeling toe. Bak gedurende 5 min. op een middelhoog vuur of tot krokant. Schep regelmatig om!
  5. Laat nadien de pangrattato goed uitlekken en afkoelen op een vel keukenpapier.
  6. Gebruik naar wens!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Kruidnoten met restjes zuurdesemstarter

Kruidnoten met restjes zuurdesemstarter

  • Aantal personen: “10”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Kruidnoten voor de Sint!


Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten?
Volg me dan zeker ook op Instagram!
Credit: inspired by Zemel

Ingrediënten

  • 200g zuurdesemstarter (optioneel: je kan het zeker ook zonder maken!)
  • 250g bloem (‘all-purpose flour’)
  • 125g bruine suiker
  • 125g boter
  • 10g speculaaskruiden
  • 4el melk
  • snuifje zout

Bereiding

  1. Doe de boter, de bruine suiker, de speculaaskruiden, het snuifje zout, de restjes zuurdesemstarter en de bloem in de mengbeker en kneed 5 min. / kneedfunctie.
  2. Kneed nog even verder – 1 min. / kneedfunctie – en voeg terwijl de melk lepel per lepel toe via de dekselopening.
  3. Sla het deeg tot een bal, wikkel het in plastiekfolie en laat het gedurende 2 uur rusten in de koelkast.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 170°C en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  5. Maak kleine balletjes (ongeveer 5g) van het deeg en leg ze op je bakplaat.
  6. Bak de kruidnoten gedurende 15 minuten en laat vervolgens afkoelen. Enjoy!

TIP: Gebruik ‘ongevoede’ zuurdesemstarter en meng je starter goed voor gebruik.

Heb je dit Thermomix recept gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Velouté van tomaat & butternut mét balletjes

Velouté van tomaat & butternut mét balletjes

  • Aantal personen: “4”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Heerlijk herfstsoepje!



Credit: Nan

Ingrediënten

    VOOR DE BALLETJES:
  • 250g gemengd gehakt
  • 2el broodkruimels
  • 1 kleine sjalot
  • 1 ei
  • peper & zout
  • VOOR DE SOEP:
  • 20g boter
  • 100g uit, gehalveerd
  • 5 à 10g verse gember, geschild
  • (naar smaak)
  • 230g tomaten in blik, in blokjes
  • (ook heerlijk met Think Tomato saus)
  • 500g butternut pompoen
  • 500g water
  • 1tl zout

Bereiding

DE BUTTERNUT POMPOEN
Ik rooster altijd eerst mijn butternut in onze Vonken houtoven, zo heb ik minder snijwerk én ik vind dat ook gewoon super lekker! Je kan dat natuurlijk ook in een gewone oven doen: verwarm je oven voor tot 180°C. Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes. Plaats op een bakplaat met bakpapier en besprenkel de pompoen met een goede scheut olijfolie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en zet 50 min. in de voorverwarmde oven.
Laat even afkoelen en lepel dan het vruchtvlees er uit!

(Andere optie: schil de butternut en snij in blokjes, plaats samen met de uit en de gember in de mengbeker (zie stap 1) en hak 5 sec. / snelheid 5.)

Bereiding

    DE BALLETJES
  1. Snipper de sjalot fijn.
  2. Doe het gehakt in een grote kom en voeg het ei en de fijngesnipperde sjalot toe. Meng alle ingrediënten goed om.
  3. Strooi er dan nog wat broodkruimels bij en meng tot je een stevig maar tegelijk smeuïg gehaktmengsel hebt.

  4. Maak je handen nat, rol kleine balletjes van gelijke grootte en leg ze in de varoma schaal.

Bereiding

    DE SOEP
  1. Plaats de ui en de gember in de mengbeker en hak 5 sec. / snelheid 5.
  2. Spatel alles mooi naar beneden!
  3. Voeg de boter toe en sauteer 3 min. / 120°C / snelheid 1.
  4. Voeg de geroosterde butternut, de tomaten, het water en het zout toe. Sluit de varoma schaal met de balletjes af en plaats bovenop de mengbeker. Kook 15 min. / varoma / snelheid 2. Verwijder de Varoma en zet opzij op een bord.
  5. Met de TM6: mix de soep met de blend functie: blend / 1 min.
  6. Met de TM5: mix met oplopende snelheid: 1 min. / snelheid 5 – 10.
  7. Doe de balletjes in de soep en enjoy!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x