Focaccia met Rozemarijn en Zeezout

Focaccia met Rozemarijn en Zeezout

  • Aantal personen: “8”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Apero Time ❤️



Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten?
Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Nan

Ingrediënten

  • 350g water

  • 25g olijfolie
  • 1 zakje droge gist (ongeveer 10g)

  • of 30g verse gist
  • 500g witte (brood) bloem, kijk voor bloem met een hoog eiwitgehalte van ongeveer 12%
  • 9g fijn zeezout
  • 1tl grof zeezout, om af te werken
  • 2 takjes rozemarijn, steeltjes verwijderd, fijngesneden

Bereiding

  1. Plaats het water, de olijfolie en de gist in de mengbeker en verwarm 2 min. / 37°C / snelheid 2,5. 

  2. Voeg de bloem en het fijn zeezout toe. Kneed 2 min. / kneedfunctie.

  3. Plaats het deeg in een ingeoliede kom. Dek de kom af met een deksel of met plastiekfolie en laat het deeg gedurende 1 à 2 uur rijzen op een warme plek (25°C) tot het deeg verdubbeld is in volume.
  4. Plaats een vel bakpapier op je bakplaat en besprenkel met olijfolie. Plaats het deeg op het bakpapier en vorm (met ingevette handen) een plat rechthoekig brood. Dek af en laat gedurende 30min rijzen op een warme plek (25°C).
  5. Verwarm de oven voor op 220°C.
  6. Top & bake: besprenkel rijkelijk met olijfolie en de fijngesneden rozemarijn. Vet je handen in (om plakken te voorkomen) en duw diepe kuiltjes in het deeg met je vingers.
  7. Werk af met grof zeezout.
  8. Bak gedurende 20 à 25 minuten in je voorverwarmde oven en laat nadien afkoelen op een rooster. Smakelijk!

Hier kan je mijn zuurdesem focaccia recept vinden!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Pain Perdu ~ Verloren Brood ~ French Toast

Pain Perdu ~ Verloren Brood ~ French Toast

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Heerlijk herfst ontbijt met restjes oud brood 🍁



Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten?
Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Nan

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 250g melk
  • 1/2 tl zout
  • 500g oud brood, in dikke sneden van ongeveer 1,5cm
  • boter
  • kaneelpoeder (optioneel)
  • nootmuskaat (optioneel)

Bereiding

  1. Plaats de eieren, de melk en het snuifje zout in de mengbeker en meng 15 sec. / snelheid 10. Giet het eiermengsel over in een diep bord. Spice it up: je kan hier ook een snuifje kaneelpoeder of een beetje vers geraspte nootmuskaat aan toevoegen!

  2. Leg twee sneden brood in een ovenschaal en giet er het eiermengsel over heen.
  3. Laat ze goed weken en draai ze af en toe eens om.
  4. Smelt een klontje boter in een ruime pan en bak de boterhammen aan beide zeiden totdat ze mooi goudbruin worden. Serveer met huisgemaakte confituur 😉 Smakelijk!
  5. Tip: experimenteer met verschillende soorten brood!
 Denk aan rozijnenbrood, brioche, panettone, … Allemaal super lekker!


Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x



Halloween soep 🎃

Halloween soep 🎃

  • Aantal personen: “6”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Have a spooky halloween 👻



Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten?
Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Nan

Ingrediënten

  • 250g gemengd gehakt
  • 2el broodkruimels
  • 1 kleine sjalot
  • 1 ei
  • 20g boter
  • 100g ui, gehalveerd
  • 5 à 10g verse gember, geschild (naar smaak)
  • 230g tomaten in blik, in blokjes
  • (ook heerlijk met @thinktomato saus)
  • 500g pompoen, in blokjes
  • 500g water
  • peper & zout

Bereiding

  1. Snipper de sjalot fijn. Doe het gehakt in een grote kom en voeg het ei en de fijngesnipperde sjalot toe. Meng alle ingrediënten goed om. Strooi er dan nog wat broodkruimels bij en meng tot je een stevig maar tegelijk smeuïg gehaktmengsel hebt. Maak je handen nat, rol kleine balletjes van gelijke grootte en leg ze in de varoma schaal.
  2. Plaats de pompoen, de ui en de gember in de mengbeker en hak 5 sec. / snelheid 5.
  3. Spatel alles mooi naar beneden!
  4. Voeg de boter toe en sauteer 3 min. / 120°C / snelheid 1.
  5. Voeg de tomaten, het water en het zout toe. Sluit de varoma schaal met de balletjes af en plaats bovenop de mengbeker. Kook 15 min. / varoma / snelheid 2.
  6. Verwijder de Varoma en zet opzij op een bord.
  7. Met de TM6: mix de soep met de blend functie: blend / 1 min.
  8. Met de TM5: mix met oplopende snelheid: 1 min. / snelheid 5 – 10.
  9. Doe de balletjes in de soep en enjoy!


TIP: Wil je het extra spooky maken? Steek in de gehaktballetjes 4 stukjes ongekookte spaghetti en laat de gehaktballetjes met spaghettipootjes enkele minuten gaar worden in kokend water. Laat de spinnetjes vlak voor het serveren in de soep glijden!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Aubergine Parmigiana

Aubergine Parmigiana

  • Aantal personen: “6”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Healthy Lasagna ❤️



Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten?
Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Gennaro Contaldo

Ingrediënten

  • 150g parmezaan, in stukjes (2cm)
  • 60g (oud) brood, in stukken
  • 2 – 3 takjes tijm, de blaadjes
  • 2 teentjes look
  • 150g ui, gehalveerd
  • 15g olijfolie
  • 1000g aubergines, in lange schijfjes (1cm)
  • (TIP: je kan hier een mandoline voor gebruiken!)
  • 800g tomaten in blik, in blokjes
  • 10 verse basilicum blaadjes
  • 2 bolletjes mozzarella
  • peper & zout

Bereiding

  1. Plaats de parmezaan in de mengbeker en rasp 10 sec. / snelheid 10.
  2. Plaats in een kommetje en zet opzij.
  3. Plaats de stukjes brood en de blaadjes tijm in de mengbeker en rasp 10 sec. / snelheid 10.
  4. Plaats in een kommetje en zet opzij.
  5. Plaats de look, de ui en de olijfolie in de mengbeker en hak 5 sec. / snelheid 5. Spatel alles mooi naar beneden met behulp van de spatel en sauteer 5 min. / 120°C / snelheid 1.
  6. Snij ondertussen de aubergines overlangs in de lengte in dunne plakken (1cm) en plaats ze overlappend in de Varoma schaal en in de Varoma tray. Let er op dat je genoeg ‘gaatjes’ laat tussen de gestapelde aubergines zodat de stoom kan blijven circuleren!
  7. Plaats dan de tomatenblokjes, de basilicum en het zout in de mengbeker. Zet de Varoma schaal en tray in positie en sluit af. Kook gedurende 20 min. / varoma / snelheid 1.
  8. Verwarm ondertussen je oven voor op 200°C.
  9. Bedek je ovenschaal (30cm x 24cm) met een dun laagje tomatensaus en besprenkel met wat geraspte parmezaan. Leg er dan een laagje gestoomde aubergines op. Ga verder met een laag tomatensaus, een laagje parmezaan en kruid lichtjes met peper en zout. Leg er weer een laagje gestoomde aubergines op en herhaal tot je ingrediënten op zijn. Eindig met een laag tomatensaus. Werk af met de resterende parmezaan, de broodkruimels en wat stukjes mozzarella.
  10. Plaats 15 – 18 minuten in je voorverwarmde oven van 200°C. Smakelijk 😊

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Glutenvrije amandelcake met witte chocolade topping

Glutenvrije amandelcake met witte chocolade topping

  • Aantal personen: 6
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Super simpel en super lekker!



Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten?
Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Nan

Ingrediënten

  • 150g boter
  • 150g donkere chocolade, in kleine stukken of callets
  • 4 eieren
  • 130g fijne rietsuiker
  • 130g amandelpoeder
  • 1tl bakpoeder
  • 150g witte chocolade, in kleine stukken of callets
  • 50g water

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een springvorm (Ø 22cm) in met wat boter en bekleed nadien met bakpapier.
  3. Plaats de donkere chocolade en 100g boter in de mengbeker en mix 10 sec. / snelheid 7. Spatel alles mooi naar beneden en smelt 2 min. / 50°C / snelheid 2. Spatel alles terug mooi naar beneden en smelt verder gedurende 2 min. / 50°C / snelheid 1.
  4. Plaats de vlinder in de mengbeker.
  5. Voeg dan de eieren en de rietsuiker toe en kook 10 min. / 50°C / snelheid 3.

  6. Voeg het amandelpoeder en het bakpoeder toe en mix 20 sec. / snelheid 2. Spatel daarna het beslag in de springvorm en zet de cake gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Laat nadien de cake in de springvorm afkoelen. Reinig ondertussen de mengbeker!
  7. Klaar om aan de topping te beginnen!
  8. Plaats de witte chocolade in de mengbeker en hak 10 sec. / snelheid 7.
  9. Voeg het water toe en verwarm 4 min. / 37°C / snelheid 2.
  10. Voeg 50g boter toe en mix 4 min. / 37°C / snelheid 2,5. Giet uit over de afgekoelde cake en strijk mooi open. Laat het geheel een tweetal uur opstijven in de koelkast.
  11. Haal uit de springvorm en werk eventueel af met enkele verse framboosjes, witte chocolade schilfers en/of geroosterde amandelschilfers. Smakelijk!

TIP: Amandelpoeder kan je heel gemakkelijk zelf maken in de Thermomix 👉 plaats de amandelen in de mengbeker en maal 10 sec. / snelheid 10. Done!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Confituur van aardbei en rabarber

Confituur van aardbei en rabarber

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Lievelingsconfituur ❤️



Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten?
Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Nan

Ingrediënten

  • 400g rabarber, in kleine stukken gesneden
  • 400g aardbei, in stukken gesneden
  • 500g fijne rietsuiker
  • 16g pectine (of het sap van 1 citroen)

Bereiding

  1. Plaats de rabarber in een kom en overgiet met 250g van de suiker. Laat dit 2 à 3 uur staan.
  2. (De suiker trekt het sap uit de rabarber!) 

  3. Plaats dan de rabarber, de aardbeien, de suiker en de pectine in de mengbeker en kook 25 min. / varoma / snelheid 1. Let op: kook dit zonder de maatbeker! Zet in de plaats de Varoma schaal (ook zonder deksel!) op de mengbeker. 

  4. Steriliseer ondertussen je confituur potjes. Tip: plaats je glazen potjes (geen metaal!) gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven van 120°C!
  5. Giet de confituur in je gesteriliseerde potjes en sluit ze direct af. Je kan ze indien gewenst nog even (10 min.) op hun kop zetten om ze luchtdicht te maken. Smakelijk!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Thermomix Guacamole

Thermomix Guacamole

  • Aantal personen: “6”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Friday apero! 🥂


Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten? Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Jamie Oliver

Ingrediënten

  • 500g rijpe avocado’s (2 à 3 stuks)
  • 200g kerstomaten, gehalveerd
  • 90g rode ui, gehalveerd
  • 1 verse chilipeper, zaadjes verwijderd
  • 20g limoensap
  • 10g olijfolie
  • peper & zout
  • enkele takjes koriander

Bereiding

  1. Plaats de ui, de stukjes chilipeper, het limoensap, de olijfolie en de koriander in de mengbeker en hak 5 sec. / snelheid 5.
  2. Voeg de kerstomaten toe en hak 3 sec. / snelheid 5.
  3. Voeg het vruchtvlees van de avocado’s toe en mix 5 – 10 sec. / linksdraaiend / snelheid 5.
  4. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct! Smakelijk 🥂

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Smoothie met rode biet en framboos

Smoothie met rode biet en framboos

  • Aantal personen: “4”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Een snel en gezond ontbijtje!


Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten? Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Cookidoo

Ingrediënten

  • 100g (gekookte) rode biet, geschild en in stukjes
  • 125g (bloed)appelsien, geschild en in stukjes
  • 160g appel, geschild en in stukjes
  • 125g frambozen, diepgevroren
  • 400g water
  • handvol granola

Bereiding

  1. Plaats de rode biet, appelsien, appel, frambozen en het water in de mengbeker en blend 1 min. / snelheid 9. (Blend nogmaals indien nodig of tot de gewenste textuur!)
  2. Serveer met crunchy granola, smakelijk!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Magnoliasiroop

Magnoliasiroop 🌸

  • Aantal personen: 2 liter
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Heerlijk om mocktails (of cocktails 😉) mee te maken! Cheers, Nan x



Op zoek naar meer gratis Thermomix recepten?
Volg me dan zeker ook op Instagram!

Credit: Nan

Ingrediënten

  • 25 mooie magnolia bloemen
  • 2 (bio) citroenen, het sap
  • 1,5l water
  • 1kg (fijne) rietsuiker

Bereiding

  1. Pluk vroeg in de ochtend een 25-tal mooie magnolia bloemen.

  2. Pluk de blaadjes van de bloemen, leg ze open en verwijder insecten.
  3. Nooit spoelen met water, dan verlies je het aromatische stuifmeel!

  4. Plaats de bloemblaadjes in een kom (geen inox!) en overgiet met 1,5l water.
 Dek af met een handdoek en laat dit mengsel 24u staan!
 (TIP: ik maak vaak een dubbele portie in mijn strucket 👉 https://www.blabloom.com/nl/producten/strucket-wasmand-aqua/22194/)
  5. Giet dit mengsel na 24 uur trekken door een neteldoek (heb je dit niet, gebruik dan een tetra doek of een dunne keukenhanddoek) en laat uitlekken.

  6. Plaats 1kg rietsuiker, 1,5 liter bloemenwater en het citroensap in de mengbeker en programmeer 15min. / 100°C / snelheid 2,5.
  7. Zet ondertussen gesteriliseerde beugelflessen klaar.

  8. Giet de hete siroop in de flessen en sluit ze direct af. Laat afkoelen en enjoy!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x