Zuurdesem pizza met think tomato

Zuurdesem pizza met think tomato

  • Aantal personen: “1”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Pizza Margherita 🍅+🍕=🔥



Credit: Nan

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ik maak al mijn pizza’s in mijn Vonken houtoven!
  2. Bestrooi je pizzaschep met semola bloem en leg er je bolletje deeg op.
  3. Druk het bolletje met je vingertoppen plat. Begin onderaan en ga zo geleidelijk naar boven. Vorm een mooie rand en gebruik beide handen om de pizzabodem steeds verder te stretchen.
  4. Verdeel hier heel dun 3 lepels van de think tomato saus over en bestrooi met parmezaan & oregano. Scheur het bolletje mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de pizza. Kruid af met peper en zout!
  5. Veeg je oven schoon en zorg dat je vuur goed brandt.
  6. Schiet je pizza in de oven en hou hem goed in de gaten 😉
  7. Werk af met enkele blaadjes verse basilicum. Smakelijk!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Zuurdesem pizza deeg

Zuurdesem pizza deeg

  • Aantal personen: “3”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Elke vrijdag is het hier #pizzanight ❤️



Credit: Nan

Ingrediënten

Bereiding

12u


Voed je zuurdesemstarter zodat hij actief is om 17u.

17u

Vet een grote kom in met olijfolie en zet opzij.

Plaats de actieve zuurdesemstarter, het water, de bloem en het zout in de mengbeker en mix 5 sec. / snelheid 5. Kneed 3 min. / kneedfunctie.

Doe het deeg in de kom en maak er een bal van. Dek de kom af met plastiekfolie en laat het deeg gedurende 2 à 2,5 uur rijzen op een warme plek (25°C).

17u30

Tijdens deze eerste rijs periode ga je om de 30 min. je deeg ‘vouwen’ met de “stretch & fold” techniek.

Elke set bestaat uit 4 ‘vouwen’, één aan de noord-, zuid-, oost- en westzijde. Maak je handen nat met een klein beetje water om plakken te voorkomen! Til dan één kant (noord) van het deeg op en ‘stretch’ het deeg uit, zodat je het helemaal naar de andere kant (naar zuid) van het deeg in de kom kunt vouwen. Draai de kom 180° en doe de andere kant (zuid). Werk daarna de andere twee kanten af ​​(oost en west) om de eerste set te voltooien. Laat het deeg (afgedekt!) tussen de sets gedurende 30 minuten rusten.

We gaan 3 sets uitvoeren. De eerste om 17u30, dan om 18u en de laatste om 18u30.

18u

Vouw je deeg nogmaals met de “stretch & fold” techniek.

18u30

Vouw je deeg nogmaals met de “stretch & fold” techniek.

19u

Haal het deeg uit de kom en bol op tot een stevige, strakke bal. Plaats terug in de ingeoliede kom en dek terug af met plastiekfolie. Plaats in de koelkast tot de volgende ochtend.

9u

Vet een grote voedsel container in met wat olijfolie en zet opzij.

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 3 gelijke stukken van ongeveer elk 290g. Bol elk stuk op tot een mooi strak balletje. Plaats ze dan in de voedsel container en dek af. Laat gedurende 3 uur verder rijzen op een warme plek (25°C).

(TIP: Voorzie voldoende ruimte tussen elk balletje, want ze gaan dus nog rijzen!)

12u

Shape, top & cook! Check hier mijn super simpele margherita 😉


Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Geroosterde bloemkool salade met yoghurt dressing

Geroosterde bloemkool salade met yoghurt dressing

  • Aantal personen: “6”
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Heerlijke herfstsalade!



Credit: Cookidoo

Ingrediënten

    VOOR DE SALADE:
  • 1 ½ tl komijnzaad
  • 1 ½ tl korianderzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 ½ tl paprika poeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ – 1 tl chili poeder, naar smaak
  • peper & zout
  • 2 – 3 el olijfolie
  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 60g pistachenoten
  • 1 el citroensap
  • 1 granaatappel, enkel de pitjes
  • 3 takjes verse munt, enkel de blaadjes
  • VOOR DE DRESSING:
  • 1 teentje look
  • 200g yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing
  • 2 takjes verse munt, enkel de blaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg bakpapier op je ovenplaat en zet opzij.
  2. Plaats het komijnzaad, korianderzaad en venkelzaad in de mengbeker en rooster 2 min. / varoma / snelheid 2. Maal daarna de zaden 10 sec. / snelheid 10. Spatel alles mooi naar beneden en herhaal indien nodig!
  3. Voeg het paprika poeder, de gemalen komijn, het chili poeder en peper & zout toe en mix 10 sec. / snelheid 4.
  4. Plaats de bloemkoolroosjes in een kom en besprenkel met enkele el olijfolie en de kruidenmengeling. Meng alles goed om. Giet uit over je ovenplaat en rooster gedurende 40 – 45 min. (200°C), of tot ze mooi goudbruin zijn. Laat afkoelen!
  5. Hak ondertussen de pistachenoten grof 3 sec. / snelheid 5 en zet apart.
  6. Plaats het teentje look en de blaadjes munt in de mengbeker en hak 5 sec. / snelheid 7. Spatel alles mooi naar beneden.
  7. Voeg de yoghurt, het citroensap en de honing toe en mix 20 sec. / snelheid 3.
  8. Plaats de bloemkool in een grote serveerkom. Voeg de gehakte pistachenoten, de granaatappelpitten, het citroensap en de muntblaadjes toe en meng goed om. Serveer met de yoghurt dressing. Smakelijk!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Groentenbouillonpasta

Groentenbouillonpasta

  • Aantal personen: 1 big batch
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Het perfecte ‘clean out your fridge’ receptje!



Credit: Cookidoo

Ingrediënten

  • 50g parmezaanse kaas, in stukken (3cm)
  • 700g groenten in stukken (bv.: 200g bleekselderij, 250g wortelen, 100g tomaten, 150g courgettes. Maar alles kan! Heb je nog een restje pompoen liggen of enkele broccoli stelen? No problemo 😉)
  • 100 g uien, in helften
  • 2 teentjes look
  • 50g verse champignons (optioneel)
  • 2 handjes verse kruiden, alleen de blaadjes (bv. basilicum, salie, rozemarijn, …)
  • 4 takjes verse peterselie (mag met steeltjes en al!)
  • 120g grof zout
  • 30g droge witte wijn
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Plaats de parmezaan in de mengbeker en rasp 10 sec. / snelheid 10. Plaats in een kommetje en zet opzij.
  2. Doe de groenten, de uien, de look, de champignons, de gemengde verse kruiden en de peterselie in de mengbeker en hak met behulp van de spatel 10 sec. / snelheid 7. Spatel alles mooi naar beneden.
  3. Voeg het grof zout, de droge witte wijn en de olijfolie toe. Plaats het kookmandje in plaats van de maatbeker op het mengbeker deksel en kook 25-30 min. / varoma / snelheid 2. Het mengsel wordt dik en redelijk droog.
  4. Steriliseer ondertussen 2 luchtdichte bokalen.
  5. Verwijder het kookmandje, voeg de apart gehouden parmezaan toe, plaats de maatbeker en mix 1 min. / snelheid 4-7, verhoog hierbij geleidelijk de snelheid. Doe de inhoud over in een bokaal en laat deze afkoelen voor gebruik of bewaar in de koelkast. (Groentenbouillonpasta kan enkele maanden worden bewaard in de koelkast!)
  6. TIP: 1 tl groentenbouillonpasta is ongeveer gelijk aan 1 blokje uit de winkel. Gebruik 1 tl groentenbouillonpasta per 500 g water.


Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Glutenvrije chocolade cake met rode biet

Glutenvrije chocolade cake met rode biet

  • Aantal personen: 10
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Ideaal voor in Estelle haar brooddoos of als vieruurtje!


Credit: Sophia’s Kitchen

Ingrediënten

  • 125g amandelen (of amandelmeel)
  • 125g (donkere) chocolade, in kleine stukken
  • 300g gekookte & gepelde rode bieten
  • 40g esdoornsiroop
  • 30g cacaopoeder
  • 40g olijfolie
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el glutenvrij bakpoeder
  • 1 snuifje zout ⠀

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Plaats de amandelen in de mengbeker en maal 10 sec. / snelheid 10. Zet apart.
  3. Plaats de chocolade in de mengbeker. Hak grof 5 sec. / snelheid 7. Spatel de chocolade naar beneden en smelt 3 min. / 37°C / snelheid 5. Giet in een kommetje en zet apart.
  4. Plaats de rode bieten, de eieren, de esdoornsiroop en het vanille extract in de mengbeker.
  5. Meng 30 sec. / snelheid 5.
  6. Voeg het cacaopoeder, het bakpoeder, het zout, het amandelmeel, de olijfolie en de chocolade toe en meng 20 sec. / snelheid 4.
  7. Schenk het beslag in de vormpjes en bak gedurende 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Laat een 10tal minuten afkoelen in de vormpjes. Serveer warm of koud, smakelijk!
  9. (TIP: Je kan het beslag ook in een taartvorm gieten! Plaats dan wel eerst een velletje bakpapier in je vorm, bak ook gedurende 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat nadien een 10tal minuten afkoelen in je vorm. Smakelijk!)

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x

Vegan 🍓 ice cream

Vegan 🍓 ice cream

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

My summer favourite!



Credit: Cookidoo

Ingrediënten

  • 500g diepgevroren aardbeien
  • 250g gezoete soja vanille yoghurt
  • 1 tl vanille extract

Bereiding

  1. Plaats de diepgevroren aardbeien, de soja yoghurt en het vanille extract in de mengbeker en mix met behulp van de spatel 40sec/snelheid6.
  2. Serveer direct of zet het ijs nog even in de vriezer alvorens te serveren. Smakelijk!
  3. TIP: je kan het zoeter maken door 2 el esdoornsiroop toe te voeg in stap 1!


Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Provençaalse mosselen

Provençaalse mosselen

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Super easy en super lekker!



Credit: Cookidoo

Ingrediënten

  • 400g think tomato saus 👉 http://www.thinktomato.be
  • 240g ui, gehalveerd
  • 2 teentjes look
  • 100g olijfolie
  • ½tl gemalen cayennepeper
  • 2kg verse mosselen, schoongemaakt
  • 100g droge witte wijn
  • peper & zout
  • optioneel: verse kruiden (peterselie, basilicum, …)

Bereiding

  1. Plaats de ui en de look in de mengbeker en hak 4 sec. / snelheid 5.
  2. Spatel alles mooi naar beneden.
  3. Voeg de olijfolie en de cayennepeper toe en stoof 7 min. / 120°C / snelheid roeren.
  4. Maak ondertussen de mosselen schoon en plaats ze in de Varoma. Zet opzij.
  5. Voeg de tomatensaus, de wijn, en het zout aan de mengbeker toe en plaats de Varoma in positie. Stoom 9 min. / Varoma / snelheid 1.
  6. Schud de mosselen voorzichtig op zodat ze gelijkmatig stomen.
  7. Stoom dan verder 9 min. / Varoma / snelheid 1.
  8. Verwijder de Varoma en zet opzij op een bord, zodat alles warm blijft.
  9. Plaats het spatdeksel op de mengbeker en kook de saus verder.
  10. Programmeer 10 min. / Varoma / snelheid 1.
  11. Doe de mosselen in een serveerkom en kruid ze af met zwarte peper. Verdeel de saus over de mosselen en werk indien gewenst af met verse basilicum en peterselie. Smakelijk!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Tarte tatin van aubergine

Tarte tatin van aubergine 🍆

  • Aantal personen: 6
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Afdrukken

Summer on a plate 😊 Heerlijk met een frisse salade!



Credit: Cookidoo

Ingrediënten

    VOOR HET DEEG:

  • 150g boter
  • 150g bloem
  • 75g ijskoud(!) water
  • snuifje zout
  • (Je kan ook altijd een vel bladerdeeg kopen, maar het is zo veel lekkerder zelfgemaakt!)

    VOOR DE VULLING:

  • 600g aubergines, in schijfjes van 1cm
  • 5 zongedroogde tomaten (op olie)
  • 3 takjes rozemarijn, de blaadjes (fijngesneden)
  • 2 teentjes look
  • 2 el bruine suiker
  • olijfolie
  • zout

Bereiding

  1. Leg de boter tussen twee stukken huishoudfolie en rol het stuk boter met behulp van een deegrol plat. Zorg ervoor dat het een vierkant wordt van ongeveer 1 cm dik. Snij de boter in blokjes van ongeveer 1 cm en leg de boter een dag van tevoren in de diepvries.
  2. The day after: plaats de boter, de bloem, het ijskoud (!) water en een snuifje zout in de mengbeker en meng 20 sec. / snelheid 6. Sla het deeg tot een bal, wikkel het in huishoudfolie en plaats minstens gedurende 20 minuten in de frigo.
  3. Bestrooi de schijfjes aubergine met zout en laat ongeveer 30min. ‘uitlekken’ op keukenpapier.
  4. Bestrooi je werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek tot het drie keer zo lang is als dat het breed is. Vouw de rechthoek dicht in drieën. Draai het deeg een kwartslag en rol het nu in de andere richting uit, tot weer drie keer zijn lengte. Vouw ook dit stuk deeg weer in drieën. Herhaal dit proces nog twee keer. Laat daarna het deeg minstens 20 minuten rusten in de koelkast, verpakt in huishoudfolie.
  5. Plaats de look in de mengbeker en hak 5 sec. / snelheid 5. Spatel alles mooi naar beneden en zet de helft van de look apart in een kommetje.
  6. Voeg de zongedroogde tomaten en de rozemarijn toe aan de mengbeker en hak 5 sec. / snelheid 5. Verdeel dit mengsel over de bodem van een quiche vorm (Ø 26cm) en bestrooi met bruine suiker.
  7. Dep de aubergines droog met keukenpapier. Doe een beetje olie in een zeer hete pan en bak de plakjes aubergine bruin. Schik ze vervolgens dakpansgewijs in de vorm en strooi er de resterende look over.
  8. Verwarm de oven voor op 180°C.
  9. Bestrooi je werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg uit tot iets groter dan je quiche vorm. (Ø 30 cm) Leg het deeg op de groenten en stop de randen goed in. Maak een gaatje in het midden, zodat het vocht goed kan verdampen. Zet dan in de oven en bak de taart 35 minuten op 180°C tot het deeg goudbruin is en de groenten gekarameliseerd zijn. Laat nadien de taart 5 minuten rusten, leg er een groot bord op en keer hem in één snelle beweging om. Enjoy!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Smoothie bowl met frambozen

Smoothie bowl met frambozen

  • Aantal personen: 2
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

My kind of breakfast! 💪🏼 Een super snel & gezond ontbijtje! Mijn kindjes hun lievelings 😉



Credit: Cookidoo

Ingrediënten

  • 50g cashewnoten
  • 200g diepgevroren frambozen
  • 150g (soja) yoghurt (mijn lievelings is met Griekse yoghurt!)
  • 70g (amandel) melk
  • 2 bananen (of avocado)
  • 40g esdoornsiroop
  • 10g limoensap
  • 2 el havermoutvlokken
  • ½ el chia zaden
  • 50g verse frambozen

Bereiding

  1. Plaats de cashewnoten in de mengbeker en hak grof 7 sec. / snelheid 5. Zet de helft van de gehakte noten in een kommetje apart. (Voor de afwerking!)
  2. Voeg de diepgevroren frambozen, de yoghurt, de melk, één banaan, de esdoornsiroop en het limoensap toe en blend 1 min. / snelheid 10.
  3. Verdeel de smoothie over twee kommen en werk af met de havermoutvlokken, de chia zaden, de banaan, de verse frambozen en het restje gehakte noten. Smakelijk!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x


Crunchy peanut butter (pindakaas)

Crunchy peanut butter 🥜

  • Aantal personen: 1 big batch
  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • Afdrukken

Voor de peanut butter lovers!



Credit: Nan

Ingrediënten

  • 650g geroosterde (ongezouten) pindanoten
  • 20g arachide olie

Bereiding

  1. Als je geen geroosterde pindanoten kan vinden: verwarm je oven voor op 200°C.
  2. Leg de pindanoten op bakpapier op je ovenplaat en plaats 10 – 15 min. in de oven. Laat afkoelen!
  3. Plaats 150g geroosterde pindanoten in de mengbeker en hak 3 sec. / snelheid 6.
  4. Zet in een kom apart.
  5. Voeg de resterende pindanoten (500g) toe aan de mengbeker en hak 30 sec. / snelheid 10. Spatel naar beneden en mix 1 min. / snelheid 10. Spatel naar beneden en mix nogmaals 1 min. / snelheid 10.
  6. Voeg nu de gehakte stukjes pindanoten toe en de arachide olie en mix 10 sec. / snelheid 4.
  7. Giet in een gesteriliseerde pot en bewaar in de frigo. Enjoy!

Heb je dit receptje gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show je resultaat via Instagram. Tag dan zeker @cookingwithnanghent en gebruik de hashtag #cookingwithnanghent. Vind ik super leuk! Cheers ✌️ Nan x